Криси Хайнд обяви, че Залата на Славата „няма нищо общо с рокендрола“

Фронтдамата на Pretenders Криси Хайнд използва социалните медии, за да заяви, че не желае да бъде свързвана с позицията си в Рок енд рол Залата на Славата.

Коментарите дойдоха миналата седмица, когато фронтдамата на Hole Къртни Лав и писателката Джесика Хопър обвиниха институцията в Кливланд за липсата на достатъчно жени сред випускниците им.

„Ако някой иска позицията ми в Залата на Славата на Рокендрола, е добре дошъл да я вземе. Аз самата не искам да бъда асоциирана с нея. Това не е нищо повече от институционализирано потупване по гърба. Аз влязох в група, точно за да не ми се налага да бъда част от това“, написа Хайнд във Facebook. „Живеех си щастливо в Рио, когато получих обаждането, че съм приета. Направо ми се сви сърцето, защото знаех, че ще трябва да се върна, за да приема отличието – щеше да е като шамар в лицето на родителите ми, ако откажех. А към този момент вече ги бях разстройвала достатъчно, така че знаех, че с това ще мога да изкупя годините наред разочарования, които им носех (като това да се изселя от САЩ, да ме арестуват на протести на ПЕТА и като цяло да понасят човека, който съм). Като изключим участието на Нийл Йънг в церемонията по въвеждането, цялото нещо беше – и все така е – пълна тъпотия. Няма абсолютно нищо общо с рокендрола и всеки, който мисли обратното, е глупак.“

Залата напоследък понася все по-сериозни упреци и от фенове, и от изпълнители, свързани както с избора на кандидати за випускниците си, които стават все по-озадачаващи и по-малко свързани с рока, така и заради безконечното и необяснимо изчакване в „преддверието“ понякога с десетилетия на легендарни, знакови групи в жанра, които по всяка логика би трябвало отдавна да са сред лауреатите.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.