Korn работят върху нова музика за 2024 г.

Бащите на ню метъл жанра – Korn, работят върху нова музика, по-специално върху продължение на албума си от 2022 година “Requiem”. Той беше доста стабилен и се прие добре от критиката и феновете. Инфромацията идва директно от китариста на бандата Браян “Head” (Главата) Уелч. 

Музикантът даде интервю за “The Joe Kingdom Perspective” (цитирано от metalinjection.net), в което в прав текст разказа, че можем да очакваме нова музика от култовата група през 2024 година. Ето и точен цитат:

“Догодина ще има нова музика от нас. Не знам, просто се оттеглихме малко от светлините на прожекторите и в момента се крием и правим нашите неща.“

При всички положения това са добри новини за нас, но един основен въпрос остава да виси нерешен в пространството: басистът “Fieldy” (Реджиналд Арвизу) част ли е от групата все още или не е? В средата на 2021 г. музикантът си взе почивка от Korn. Бас партиите в последния албум “Requiem” са негови, но паузата на “Fieldy” продължава вече две години и изобщо не е ясно как стоят нещата към днешна дата.

През октомври 2022 г. басистът на Korn внесе малко повече яснота, като каза, че е в отлични отношения с всички в групата, но в също време добави, че той и колегите му “са на различни места“ в момента, макар и да нямат търкания помежду си. Korn пък избягват да коментират темата в последно време, така че наистина не знаем какво точно се случва.

Ако Fieldy не се появи в предстоящия нов албум на бандата – това ще е първи студиен албум на Korn без него в състава. Междувременнно музикантите наеха чилиеца Рa Диаз за басист и той ги придружаваше в последните концерти. Диаз свиреше със Suicidal Tendencies и е много опитен. Роберто „Ра“ Диаз е симпатяга и в профила му в „X“ пише, че е „вертикално предизвикан“. Харесваме хора с чувство за хумор.

 

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.