Korn публикуваха втори сингъл от предстоящия албум – “Forgotten”

Ню метъл легендите Korn решиха да ни зарадват с втори сингъл от предстоящия си нов албум. Песента се казва “Forgotten” и е много добра. Малко по-кратка от предишното споделено парче – “Start The Healing”, но не по-малко впечатляваща. За пореден път визията на видеоклипа е смайваща, а неин автор е Антъни “EFFIX” Сианамея (уникален прякор за визуален артист). Впрочем, той направи и сюрреалистичния клип към “Start The Healing”, като успя да вкара кадри от изпълнение на Korn наживо, които умело са смесени с 3D анимация, фокусираща се върху смъртта и прераждането. Можете да видите и чуете новото парче на Korn тук:

Албумът “Requiem” е със световна премиера на 4 февруари, издатели са Loma Vista Recordings. Продуценти са Chris Collier и самите Korn. Няколко неща е важно да кажем за него. Този албум е създаден при съвсем нови и различни обстоятелства, основно заради невъзможността на групата да свири на голямата сцена по време на повсеместния локдаун. Това е албум, роден от времето и възможността Korn да творят, без да са притискани от каквито и да било срокове. Така музикантите са били напълно свободни да експериментират с нови звуци и техники, като например да записват на аналогова лента, която впоследствие да обработват и  дигитално.

Според Джеймс “Munky” Шейфър (китари) това е разкрило цяло ново музикално измерение пред тях. В резултат на това зувченето в новия албум е по-плътно: “Нещо в този албум ме кара да се замисля за…помните ли албума “Untouchables”? Има едно такова усещане, сякаш сме началото на 2000-та година. Не съм съвсем сигурен защо, може би защото успяхме да вкараме повече китари, както и да записваме аналогово.“ По думите му феновете ще бъдат леко изненадани от това ново звучене и ще им трябва малко време за да свикнат с него.

Ето и всички песни в “Requiem”:

01. Forgotten
02. Let The Dark Do The Rest
03. Start The Healing
04. Lost In The Grandeur

05. Disconnect
06. Hopeless And Beaten
07. Penance To Sorrow
08. My Confession
09. Worst Is On Its Way

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.