Korn останаха без басист, Fieldy ще се лекува

Съоснователят на ню метъл пионерите Korn Reginald Arvizu – басист на бандата, отпада от състава за предстоящото им лятно турне. “Fieldy”, както е много по-познат на феновете, обяви почивка, защото има нужда да се справи с “лични проблеми“, които са довели до това да се отдаде на “някои лоши навици от миналото”. Басистът обяви новината вчера в своя профил в Instagram.

Лоша работа, не звучат много добре нещата. Наскоро Korn обявиха пространно турне, заедно със Staind, което стартира в началото на август и ще продължи до края на септември месец. То е в подкрепа на последния им албум “The Nothing” (Нищото), който излезе през октомври 2019 г. В открито писмо до феновете Fieldy не конкретизира кои са тези “лоши навици”, но подчерта, че има нужда от време за да се възстанови. Ето и неговия пост:

Наистина не стават ясни конкретните детайли, но по-важното е, че басистът се обръща към колегите си в групата с думите: “Jonathan, Munky, Ray и Headобичам ви и не искам да внасям напрежение и негативизъм в нашия кръг.”

За съжаление това не е първият такъв случай в историята на групата. През 2017 г. се наложи Fieldy да си тръгне от турнето на Korn поради “непредвидени обстоятелства”. Тогава той бе заменен от сина на Robert Trujillo от MetallicaTye. Момчето беше само на 12 години. През 2009 г. басистът на Korn издаде мемоарите си, в които в подробности описа своята дълга борба с алкохола и наркотиците. Към днешна дата няма официална информация дали именно тези зависимости са в дъното на сегашното му решение за почивка и време за лечение, но е твърде вероятно да е така.

Korn обаче не са обявили името на друг басист, който да ги придружи в предстоящото турне. То стартира на 5 август във Флорида и продължава до 23 септември и фестивала Louder Than Life в Луисвил, Кентъки. Отсега знаем още, че групата смята да направи няколко концерта в Лос Анджелис през октомври. Те ще са съвместно с Faith No More и System of a Down. Пожелаваме бързо възстановяване на култовия басист.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.