Кори Тейлър (Slipknot) издаде втория си солов албум – “CMF2”

Фронтменът на Slipknot и Stone Sour издаде втория си солов албум, който носи простичкото име “CMF2”. Рок звездата си е сътрудничил със свои приятели музиканти за записите на албума. В него участват: Елиът Лоранго (бас), Дъстин Робърт (барабани) и китаристите Зак Троун и Кристиан Мартучи. 

Кори Тейлър и компaния са работели с продуцента Джей Ръстън. Цветният комплект от 13 песни изследва музикалния произход на звездата и множеството артисти, от които е повлиян. Например в албума има намигване към Alice in Chains с песента “Dead Flies”. В същото време има бързо пънк рок парче – “Talk Sick”. Тук Кори дори свири на китара. Има тежка песен, определяна от музикантите като алтернативен метъл – “Beyond”. Феновете на звездата ще открият и препратки към акустични и фолк влияния от рода на Ани Ди Франко и Рей Ла Монтан (конкретната песен от албума е “Breath of Fresh Smoke”).

Интересен е подходът, който Кори Тейлър е избрал за записите на последния си солов албум. В общи линии говорим за запис от по-старото време, когато всичко се правеше на ръка (или по слух), вместо тежкото използване на пост-продукция и цифрови плъг-ини. Песните са записвани на живо, докато са изпълнявани в студиото, което придава малко по-сурово и необработено звучене. Това се случва все по-рядко в модерния рок. Кори Тейлър специално похвали продуцента Джей Ръстън за това, че е успял да постигне осезаема плътност на звука:

Ето това е нещото, което го отличава от ‘модерните продуценти’, които все по-често се осланят на компютрите. А на мен подобни записи все по-често ми звучат по един и същи начин от начало до край. Вместо това Джей извървя целия път с нас и го направи с компетентност и разбиране.“

Албумът излиза в момент, в който Кори Теълър е на солово турне в САЩ. То приключва на 7 октомври с участие във фестивала “Aftershock” в Сакраменто, Калифорния.

Симеон Чешмеджиев

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.