Кольо Гилъна на 60! Празнуваме юбилея на култовия музикант на 12 юни

Три емблематични банди – КГБ, Ревю и Уикеда ще разтърсят летния клуб „Строежа“ (над стадион Юнак) на 12 юни на открито с весел празничен концерт „60 години Кольо Гилъна“. Зрелищното събитие ще продължи над 3 часа, в които феновете ще видят и чуят КГБ (Кольо Гилъна Бенд) точно 10 години след последното им свирене на клубна сцена.

„Не съм празнувал 25, не съм празнувал и 2 х 25, но 60 е друга бира – баш е време за купон! На тези години може и да е за последно!“, шегува се Гилъна, който всъщност е роден днес и реално има повече от оптимистичен поглед над нещата: „Животът тъкмо започва за мен. Продължавам да живея на максимума, както винаги досега. Всичко хубаво тепърва предстои, както се казва. Винаги съм се опитвал да измъкна най-многото от възможното в момента в живота. Винаги съм бил експериментатор и любопитен. Минавам през живота наистина с висока скорост.“

Високооктаново ще е и празненството му под наслов „60 години Кольо Гилъна“. Начало на празничната вечер ще дадат музикантите от Уикеда с едни от най-обичаните от феновете песни, като „А ние с Боби двамата пием кафе“, „Уиски с фъстъци“, „Сканархия“, „Любовна песен“, „Мариана“ и много други.

Веднага след тях на сцената ще стъпят и Ревю, за да поканят гостите „Под шарената сянка“ и заедно да пеят и танцуват с „Ала-бала“, „Директор на водопад“, „Чичо“, „Закуска“ и още много знакови парчета.

От Кольо Гилъна и КГБ също може да се очаква само най-доброто, на което са способни, а именно (без)ценното им творчество събрано в албума Swing time. А това означава безкомпромисни хитове като „Безделник“, „Белият шлифер“, „Всичко коз“, „Розов кадилак“ и още много, много песни за купон. Пънк-рок-суинг групата начело с Кольо Гилъна няма да пропусне да изпълни и някои от най-ефектните парчета на Контрол с оригинално вокално звучене и нови аранжименти.

Събитието не е за изпускане, защото свободният дух на Гилъна все по-рядко влиза в рамки и програми: „Правя музика вече най-вече за кеф и удоволствие. Когато ми се допее и ме удари сачмата, отивам да пея. Въобще не ме интересува дали сме репетирали с групата. Когато ми дойде музата да пея, с голям кеф го правя. Любовта към музиката е вечна и никога няма да умре в мен“, споделя именитият рожденик.

Все още има билети за концерта „60 години Кольо Гилъна“ в мрежата на Eventim и техните партньори на цена от 30 лв., а на самата дата и на място билетите ще са по 35 лв.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.