Китаристът на Stone Sour с нова група, вадят мини албум

Китаристът на Stone Sour Josh Rand обедини сили с гласовитата вокалистка на Paralandra Casandra Carson и заедно сформираха нова група, озаглавена THE L.I.F.E. PROJECT. Дебютният им сингъл „The Nothingness“ вече e тук и официалния клип към него може да чуете в края на новината. Той вече се върти във всички големи стрийминг услуги. Проектът определено е доста „жив“ и първия им мини албум се чака това лято.

В подкаст интервю миналата година Josh Rand обяви, че работи върху нова група. Още тогава той спомена, че вече е написал 12 песни, но все още беше в процес на търсене на вокал. Е, намерил го е! Или по-точно нея. Casandra Carson пее като звяр. Във връзка с цялостното звучене на новата група, Josh Rand каза следното:
„Определено е по-различно от това, което повечето хора ще очакват. Реших, че ако изобщо ще правя нещо, няма да искам то да звучи като Stonе Sour (тъй-като така или иначе ще има прилики, неизбежно е). Така че в поне половината от песните аз започнах да свиря на пиано, вече съм страшен на мини-пианото. Та много от тях имат такова звучене и на мен ми харесва. Същевременно започнах да вмъквам всякакви други инструменти, разни откачени перкусии и неща. Честно казано исках просто да се забавлявам и да творя.“

Stone Sour се позагубиха от голямата музикална сцена, след като приключиха с турнето на албума „Hydrograd“ от 2017 г. Фронтменът Corey Taylor работи със Slipknot от тогава, даже беше на турне с шестия им албум „We Are Not Your Kind“. Да не забравяме, че през октомври 2020 г. той издаде и дебютния си солов албум „CMFT“.
Миналия август Corey все пак каза, че по принцип е отворен да прави нова музика и концерти със Stone Sour в някакъв бъдещ период. Попитан дали групата има бъдеще или въпросът засега е висящ, той отговори така: „Ами висящ е. Не се сърдя на Stone Sour. Просто соловият албум е окупирал вниманието ми в момента и засега искам да се занимавам с него. Имахме малко търкания в миналото, в никакъв случай няма да навлизам в детайли, но за мен беше време да се оттегля за малко. Да правя нещо различно.“

Не ни е приятно да чуваме подобни неща, но никой не е казал, че това категорично е краят на Stone Sour. Междувременно може да се порадваме на парчето „The Nothingness“, което е много здраво:

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.