Kamelot споделиха трети сингъл от предстоящия албум

Симфоничната пауър метъл банда Kamelot пусна трети сингъл от предстоящия си нов студиен албум. Парчето се казва “Eventide” (Здрач) и е част от “The Awakening” (Пробуждането) – първият им студиен албум от пет години насам. Очакваме тавата на 17 март, издатели са Napalm Records. Може да чуете новата песен тук:

“Eventide” е модерно и епично пауър метъл парче. То изследва познати теми за групата – истинското приятелство, безкористната лоялност, трайните спомени. Фронтменът на групата Томи Каревик споделя следното за песента:

Eventide празнува дългогодишното другарство и лоялност. Това е един успокояващ глас от едната страна на леглото, тогава, когато е най-нужен. Той споделя красиви спомени със своя приятел, чието сърце забавя ритъма си и тяхното време заедно е към своя край.“

Доста поетично и типично в техен стил. От много години Kamelot са сред най-добрите групи в своята рок ниша. Oще от 1999 година, когато излезе “The Fourth Legacy”. Последваха редица други супер успешни албуми: “The Black Halo” (2005), “Silverthorn” (2012), “Haven” (2015) и последния “The Shadow Theory” (2018). За предстоящия “The Awakening” групата твърди, че е най-масивният досега, а също така и най-разнообразният в музикално отношение. В него ще чуем интересен микс от симфоничен, мелодичен, готически, прогресивен и пауър метъл. Също така музикантите са категорични – тук са поместени някои от най-тежките парчета на групата към днешна дата.

Kamelot са една от малкото групи в симфоничния метъл, която спокойно прегръща и своята мрачна страна. Разбира се, без мрак няма светлина. В новия албум групата обещава вдъхновяващи текстове, които разказват за решимост и сила, преодоляване на лични битки и израстване. Албумът е провокиран в голяма степен от екстремните социални промени в последните години, както и от осъзнаването на факта, че времето ни на Земята е кратко и животът трябва да се живее пълноценно.

Предишните два сингъла на групата са Opus Of The Night (Ghost Requiem)“ и „One More Flag In The Ground“.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.