Kamelot обявиха нов албум

Известната симфонична и пауър метъл група Kamelot ще издаде нов студиен албум тази година, при това само след три месеца, информира Blabbermouth. Датата е 17 март, издатели са Napalm Records, а тавата ще носи името “The Awakening” (Пробуджането). Вече е наличен и първият сингъл от албума, който идва и с видеоклип. Песента се казва “One More Flag In the Ground” (Още едно знаме в земята) и може да я чуете и видите тук:

От доста години Kamelot са сред най-добрите групи в своята рок ниша. Вероятно още от 1999 година, когато излезе “The Fourth Legacy”. Последваха още редица супер успешни и отлично представящи се в класациите албуми: “The Black Halo” (2005), “Silverthorn” (2012), “Haven” (2015) и последния “The Shadow Theory” (2018). За новия си албум “The Awakening” групата твърди, че е най-масивният досега, а също така и най-разнообразният. В него би трябвало да чуем интересен микс от симфоничен, мелодичен, готически, прогресивен и пауър метъл. Също така категорично можем да очакваме и някои от най-тежките парчета на групата към днешна дата.

Разбира се, това нас не само, че не може да ни уплаши, а единствено може да ни зарадва.

Фронтменът на Kamelot Томи Каревик даде повече подробности за първия сингъл от албума:

„Основният фокус на тази песен и на това видео е метафората за борбата с тежко заболяване или диагноза, независимо дали става дума за физическо или психическо такова. Всяка една стъпка към подобряване и излекуване е нов забит флаг в земята. И така към пълната победа – с малки крачки напред.“

Китаристът Томас Йангблъд даде повече подробности за целия албум:

„С ‘Пробуждането‘ ние издаваме един от най-разнообразните си албуми от много години насам. В него сме слели елементи от прогресивния, готическия и пауър метъла, та чак до симфоничния и мелодичния метъл. Всичко в едно цяло. Работехме с изключителни гост музиканти от цялата индустрия. Продуцент е Саша Пает, миксът е дело на Якоб Хансен. Те двамата дадоха още едно допълнително рамо на цялостното ни звучене. Този албум ще предложи всичко, което един Kamelot фен може да пожелае, но също така ще протегне ръка и към нови фенове на рока и метъла.

Зеучи добре. Ще почакаме и ще видим. Засега може да разгледате обложката към “The Awakening”, както и трак листа към албума.

„The Awakening“ track listing:

01. Overture (Intro)
02. The Great Divide
03. Eventide
04. One More Flag In The Ground
05. Opus Of The Night (Ghost Requiem)
06. Midsummer’s Eve
07. Bloodmoon
08. Nightsky
09. The Looking Glass
10. New Babylon
11. Willow
12. My Pantheon (Forevermore)
13. Ephemera (Outro)

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.