Юбилейният брой 500 на Metal Hammer обяви кой е “Най-великият метъл албум“

Легендарното списание Metal Hammer празнува златен юбилей тази година – 40 години от създаването си. Нещо повече, от днес (21 юни) излиза брой номер 500 на рок иконата, който си е поставил титаничната задача да класира 500-те най-велики метъл албуми за всички времена. Няма какво да го увъртаме – номер едно, според Metal Hammer, е “Master Of Puppets” на Metallica.

Близо 100 души са имали възможност да дадат своя глас в престижната класация и никой от тях не е случаен. Става дума за хора от екипа на списанието, различни редактори и журналисти, музиканти, професионалисти от рок индустрията, както и култови и известни метъл фенове. Победителят е само един и цялото това множество е достигнало до извода, че Metallica са надминали себе си през 1986 година. Да не говорим, че това е лебедовата песен на гениалния Клиф Бъртън с групата. Ето какво се казва в ревюто за албума:

“Музиката в този албум има много комплексна структура, уникална дълбочина, потенциалът човек да пее заедно с Джеймс, докато го слуша, е огромен. Китарните сола остават като рок подарък за поколенията. Музикалните уроци, които Клиф Бъртън преподава на Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих от самото създаване на групата, тук достигат пълния си потенциал. Що се отнася до Metal Hammer – това е най-великият албум в цялата метъл история!“

Всеки има различни вкусове и предпочитания, но хората са се аргументирали доста добре. Иначе, според информацията, цитирана от Blabbermouth.net, Metallica се появяват общо 5 пъти в тази класация от 500 албума. В нея присъстват и много други метъл пионери като Motorhead, AC/DC, Black Sabbath, Iron Maiden, Manowar, Slayer. От малко по-модерните групи напред в чарта са банди като Slipknot, Tool, Nightwish, Ghost, In Flames, Sleep Token.

Ето какво разказа за юбилейния брой главният редактор на списанието Себастиян Кеслер:

“Положихме Сизифовски труд за да направим тази класация. Направихме го с голямо удоволствие, но не беше лесно. Този брой има повече страници от обикновено. Какво невероятно пътуване през историята на метъла…Получи се перфектно за да отпразнуваме нашата 40 годишнина. През цялото време имаше многобройни дискусии, философии, аргументация, дори разправии. Струва ни се, че с излизането на броя на пазара – всичко това едва сега започва.“

И най-вероятно са напълно прави. Пълният списък с 500-те групи може да бъде открит в хартиеното издание, което официално се води “брой юли 2024 г.” Други теми в броя са ревюта на концерти на Metallica, AC/DC и I Prevail, ексклузивни материали за новите албуми на Deep Purple, Kissin’ Dynamite, Orden Ogan и Neaera, както и репортаж от метъл фестивала Rock In Rautheim. Тази година Metal Hammer празнува своята 40-та годишнина. Кулминацията е на 31 август, когато в Берлин ще бъдат раздадени специалните награди на Metal Hammer.


 

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.