Изкуствен интелект създава албум в памет на членовете на „Клуб 27“

Организацията Over The Bridge има за цел да обърне внимание на психичното здраве в музикалните среди.

Една от кампаниите им се нарича „Lost Tapes of the 27 Club“, посветена на музикантите от т.нар. Клуб 27. Това е символичен клуб на велики музиканти, изгубили живота си на 27-годишна възраст. Между тях са Джими Хендрикс, Ейми Уайнхаус и Кърт Кобейн.

Over The Bridge взима изолирани текстове, акорди, ритми и мелодии от песни на членове на клуба, и ги дава на изкуствен интелект. Той, от своя страна, ги изучава и генерира нови, различни от подадените му. След това аудио инженер взима отделно генерираните части и ги композира в песен. Така вече са създадени четири песни от албума Lost Tapes of the 27 Club.

От организацията казват, че с този проект искат да покажат на света какво губим заради загубата на тези музиканти. Те смятат, че психичните проблеми в музикалния бранш са сериозни, но не им се обръща сериозно внимание, а напротив – романтизират се чрез Клуб 27.

Over The Bridge се надяват да насърчат повече хора от музикалния бранш да потърсят помощ – защото дори изкуственият интелект няма да замени истинското, напомнят те. Повече за проекта, както и музиката, създадена до момента, можете да видите тук.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.