Iron Maiden пуснаха анимиран клип към един от най-новите си хитове

Iron Maiden от скоро имат нов албум и светът е едно по-добро място за живеене. Железните британци не спират да изненадват приятно и днес получихме видеоклип към песента им “Stratego”, която се првръща в сигурен хит. Парчето е впечатляващо в музикално отношение, а клипът отново е анимиран и супер интересен. Песента е написана от китариста Janick Gers и басиста Steve Harris. Анимацията е дело на шведския режисьор Gustaf Holtenäs и тя доразвива силно-застъпената японска тематика на албума. Сетингът е величествен и разказва за древна Япония и нейната уникална митология. Ако приемем, че всички песни от новата тава ще получат подобно анимирано внимание, ще е изключително интересно някой да ги събере накуп накрая и да изгледаме един впечатляващ  анимиран филм. Саундтракът ще е убийствен. Вижте видеото тук:

“Senjutsu” e първият студиен албум за Iron Maiden от шест години насам. Той е записан в Париж с дългогодишния продуцент на бандата Kevin Shirley. Копродуцент е Steve Harris. За силния арт към албума (Eddie като самурай) групата отново е наела талантливия британски аниматор Mark Wilkinson. Mаiden винаги са държали изключително много на митологията, която сами създават с албумите си, но този път може и да надминат себе си. Например първият сингъл “The Writing on th Wall” също беше силно тематичен и отново анимиран. Анимацията в него пък е дело на двама бивши кадри на студио Pixar“Senjutsu” е дълъг около 82 минути и съответно се продава като двойно CD/троен винил. Все пак албумът не може да мине дължината на предишния им дългосвирещ албум “The Book Of Souls” (2015) – 92 минути. Причината той да е с такава дължина е уникалния химн “Empire of the Clouds”, който е с дължина 18 минути.

“Senjutsu” е шестият албум, който Maiden записват с Kevin Shirley. Изтъкнатият продуцент работи още с имена като Joe Bonamassa, Journey, Dream Theater и Led Zeppelin.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.