Iron Maiden обявиха 17-я си студиен албум!

Компанията BMG ще издаде 17-я студиен албум на великите британци Iron Maiden на 3 септември (за Европа издатели са Parlophone/Орфей мюзик за България). Това е първи албум на групата от шест години насам и идва в годината, в която всички очаквахме групата да бъде приета в Залата на славата на рока и за пореден път това не се случи.

Тавата носи името “Senjutsu” и е записана в Париж с дългогодишния продуцент Kevin Shirley. Копродуцент е Steve Harris. Само преди няколко дни получихме първа нова песен от Maiden и още тогава в целокупната рок общност се заговори открито за нов албум. Става дума за супер бруталното (и доста дълго) парче „The Writing On The Wall“, което получи прелюбопитен анимиран клип с библейски мотиви, щипка Лудия Макс за цвят и най-вече талисманът на групата Eddie в самурайски доспехи и с катана. Е, очевидно тази тематика е силно застъпена в новия албум, който носи японско име, а обложката говори сама за себе си:

Клипът дойде при нас след месец на тийзъри и игра, в която феновете търсеха улики за новата песен, нейното име и идея. Чакането определено си заслужаваше. Песента е много солидна, a анимацията е страхотна (няма как да е иначе – в нея са замесени бивши кадри на Pixar).

Японският термин “Senjutsu” в по-свободен превод означава “бойна тактика и стратегия”. Автор на изключителния самурайски арт за албума е Mark Wilkinson. Идеята за него е на басиста Steve Harris. Дължината на новия албум на железните британци е 82 минути. Той ще е на пазара под формата на двойно CD и троен винил. Разбира се и в дигитален формат,  като ще има и различни луксозни издания.

Ето какво сподели по този повод един от най-добрите рок басисти в света (Steve Harris):

“Отново избрахме да запишем албума във Франция в студиото Guillaume Tell Studio. То просто е перфектно за нашите нужди. Сградата е бишве кино и е с много висок таван, така че има страхотна акустика. Действахме така, както с “The Book Of Souls”: свирим  една песен, репетираме я и веднага след това я правим в окончателен вариант, докато още е прясна в съзнанията ни. В този албум има няколко много сложни парчета. Трябваше много да се потрудим да докараме онова звучене, което ни харесва. На моменти беше голямо предизвикателство. Обаче Kevin е велик в това да улови есенцията и същността на групата и смятам, че усилията си заслужаваха. Много съм горд с крайния резултат и нямам търпение феновете да го чуят.“

Bruce Dickinson: “Много сме развълнувани. Записахме повечето неща още в началото на 2019 г. по време на пауза в нашето Legacy турне. Така си оставихме дълъг период за довършителни дейности, арт за албума и едно наистина специално видео. Разбира се пандемията забави допълнително нещата – толкова за нашите брилянтни планове или по-добре да кажа стратегии? Песните са разнообразни, някои от тях са много дълги. Има и едно две парчета, които са много различни като стил от стандартното ни звучене. Смятам, че феновете на Maiden ще бъдат изненадани – приятно!”

Изключително развълнувани сме от тази новина и можем само да вметнем следното: Залата на славата на рока да слуша внимателно, за да не се простреля в крака за поредна година през 2022 г.

Ето и пълния списък с всички песни в новия дългосвирещ албум на Iron Maiden:

 1. Senjutsu (8:20) (Smith/Harris)
  02. Stratego (4:59) (Gers/Harris)
  03. The Writing On The Wall (6:13) (Smith/Dickinson)
  04. Lost In A Lost World (9:31) (Harris)
  05. Days Of Future Past (4:03) (Smith/Dickinson)
  06. The Time Machine (7:09) (Gers/Harris)
  07. Darkest Hour (7:20) (Smith/Dickinson)
  08. Death Of The Celts (10:20) (Harris)
  09. The Parchment (12:39) (Harris)
  10. Hell On Earth (11:19) (Harris)

 • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.