Илон Мъск и Трент Резнър се скараха за събитията около Туитър

Изглежда, че един от най-влиятелните хора на планетата днес – милиардерът Илон Мъск, е бил обиден от решението на Трент Резнър от преди дни да напусне окончателно Туитър и неговата “токсична среда“. Собственикът на Туитър, Тесла и Спейс Екс отговори на фронтмена на Nine Inch Nails като го нарече “лигльо“, въпреки че открито споделя, че е фен на музиката му. По никакъв начин няма да коментираме зараждащата се вражда между двамата, но се чувстваме длъжни да ви запознаем с фактите. 

Точно преди три дни Трент Резнър деактивира профила си в Туитър. Това се случи след негово интервю пред The Hollywood Reporter, в което нарече встъпването в длъжност на Мъск като собственик на влиятелната платформа – “неловко“. Той не спря обаче дотам, а добави следното:

Нямаме нужда от арогантността на милиардерската класа, която си мисли, че може просто да се появи отнякъде и да реши всички проблеми.“ 

Между другото, в защита на Трент сме длъжни да кажем, че той е набрал на платформата от доста време насам и Мъск не е еиднствената причина: “Дори и без неговата намеса, смятам че Туитър просто стана токсичен. Заради психическото си здраве съм длъжен да се махна от там. Вече не се чувствам добре в тази среда“, сподели още Резнър.

Мъск отговори с коментар под пост на обикновен потребител, който написа следното: “Вече минаха 48 часа, след като Илон Мъск върна акунта на Доналд Тръмп тук и светът още не е свършил“. Под този коментар Мъск пише следното: „A в същото време се оказа, че Трент Деветте инча пирони‘ Резнър е лигльо.“

Веднага след това обаче други потребители нападнаха остро Мъск за коментара му и се наложи той да признае, че всъщност харесва музиката на Трент и компания.

За да сме напълно обективни, трябва да отблежим също така, че и друг много голям музикант има проблем с новия собственик на Туитър – Джак Уайт. Носителят на 12 награди Грами деактивира своя музикален акаунт през уикенда, като обвини за това решението на Илон Мъск да възстанови профила на бившия президент на САЩ в Туитър. Тогава той написа следното:

„Няма дори косвено да подкрепяме вас или тази платформа, която помага на лъжци, разпространители на конспиративни теории и откъснати от реалността нарциси-капиталисти да разкъсват тази държава. И всичко това се прави за да се подхранва егото на Тръмп, а вие да избягвате плащането на големи данъци.“

Живеем в интересни времена, определено.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.