HАYES&Y празнуват първия си албум с мащабен самостоятелен концерт

Едни от най-талантливите български музиканти се събират преди почти 10 години, за да сбъднат една своя мечта – да правят авторска музика и да я споделят със света.

Пътят, който HАYES&Y – Благослав Анастасов (вокали, китара), Радослав Лозански (китара), Ивайло Делев (бас) и Денис Холбек (барабани), извървяват е дълъг, но с всяка крачка доказват, че когато талантът и усилената работа вървят ръка за ръка, успехът не закъснява. Издаването на първия си дългосвирещ албум момчетата ще отпразнуват с мащабен концерт на 1 декември в зала 3 на НДК. Събитието ще е най-големият самостоятелен концерт, който HAYES&Y организират като главни действащи лица, а продукцията, замислена за шоуто, ще е впечатляваща.

HАYES&Y издадоха първия си дългосвирещ албум

„Концертът ни в НДК ще бъде кулминацията на дълги години труд, който положихме. Започнахме групата още в гимназията и през последните 10 години изкачвахме търпеливо стълбичката на сцените в София – от най-малките клубове до разпродаване на най-големите такива. Независимо, че пътят ни е минал и през други градове, ние си оставаме софийска група. Именно затова очакваме концертът да е празненство и нямаме търпение да съберем на едно място всички хора, които са ни подкрепяли и харесвали през годините.“, споделя Благослав Анастасов.

От ученическа банда, инди рок групата стига до голямата сцена на Spirit of Burgas, когато подгряват на гигантите Kasabian през 2015. Кариерният им път продължава в Англия, където живеят и създават музиката си от 2016 насам. На Острова HAYES&Y изнасят концерти в култови клубове като Night & Day Cafe и Band On The Wall, а през 2017 техният сингъл „Always So Simple, Always So Cold“ зазвучава по радиовълните на BBC Manchester и достига 13-то място в класацията на Spotify Top 50 UK Viral chart. Следва още един успешен сингъл „Blue“, който излиза през 2018 и привлича вниманието на британското списание CLASH, които определят бандата като „международен феномен“.

През 2019 и 2020 групата издава краткосвирещия албум „safeplace“ и няколко нови песни, като не спира да бъде активна по време на пандемията. Резултатът – през 2021 HAYE&Y издават общо 5 песни, включително любимите на публиката „The Times“ и „I Never Give Up (It’s Never Enough)“; вземат участие в европейския showcase фестивал Eurosonic 2021, след като печелят голямата награда на конкурса „Пролет“ на БНР с песента „Call the Police“. И това съвсем не е всичко. Видео-сингълът „The Times“ се излъчи премиерно в легендарното радио KEXP (Сиатъл), като отбеляза първия подобен успех за български артист в медията.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.