Голям ден за хеви метъла – новият албум на Maiden e при нас

Днес е много важен ден за хеви метъла и за всички фенове на хубавата музика – новият албум на великаните Iron Maiden официално е на пазара. Нещо повече, целият “Senjutsu” може да бъде слушан съвсем свободно в мрежата:

Това е 17-ти студиен албум за хеви метъл легендите и той е дълъг над 80 минути. Записите на тавата са правени още в началото на 2019 година в студиото Guillaume Tell във Франция по време на пазуа в турнето “Legacy of the Beast”. Още помним изказването на дългогодишния продуцент на бандата Kevin “Caveman” (Пещерняка) Shirley, който още тогава загатна, че се задава нещо ново и голямo. Впоследствие обаче дойде пандемията и това забави сериозно нещата.

Iron Maiden за пореден път изиграха много правилно картите си и направиха супер интересна игра под формата на тийзъри, в която се включиха фенове от цял свят. Малко след това излезе и епичното музикално видео към първия сингъл “The Writing on the Wall” – първа нова песен от тях от шест години.

С излизането на сингъла получихме и официалния арт за албума, в който видяхме талисмана Eddie като японски самурай – уникално решение, дело отново на големия британски илюстратор Mark Wilkinson.

В официалния прес рилийз към албума фронтменът Bruce Dickinson обясни, че той ще ни поднесе доста различно звучене и дълги и комплексни песни (като първия сингъл например). И наистина – получваме 3 песни над 10 минути и 4 над 7 минути. Maiden са се раздали, а редовият фен получава доволно количество материал за слушане. Dickinson обяви, че има две песни, които звучат много различно от обичайния им стил и изрази надежда феновете да ги харесат. Дали това ще се случи – предстои да разберем. При всички положения нов албум от Iron Maiden винаги е голямо събитие и всички трябва да сме благодарни, че групата не спира да твори.

01.“ Senjutsu“ (8:20) Smith/Harris
02. „Stratego“ (4:59) Gers/Harris
03. „The Writing On The Wall“ (6:13) Smith/Dickinson
04. „Lost In A Lost World“ (9:31) Harris
05. „Days Of Future Past“ (4:03) Smith/Dickinson
06. „The Time Machine“ (7:09) Gers/Harris
07. „Darkest Hour“ (7:20) Smith/Dickinson
08. „Death Of The Celts“ (10:20) Harris
09. „The Parchment“ (12:39) Harris
10. „Hell On Earth“ (11:19) Harris 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.