Foo Fighters имат нов сингъл, обявиха голямо стрийминг събитие на 21 май

Нова порция свежи и най-важното добри новини с марка Foo Fighters. Американската рок банда сподели втория сингъл от предстоящия си студиен албум “But Here We Are”. Парчето се казва “Under You” и идва на бял свят около месец след първия сингъл – “Rescued”. Може да чуете новата песен на групата тук:

Продуцент на новия албум е Грег Кърстин. Той е описван от музикантите като “първа глава от новия им живот”, като тук несъмнено се има предвид неочакваната и тъжна кончина на техния барабанист Тейлър Хоукинс. “But Here We Are” е “спасението, което братята от групата откриват в съвместната си музика. Тя ги събра заедно преди 28 години. Този процес беше едновременно терапевтичен и продължение на живота.” Това се казва в официалното съобщение към новия албум.

Вече имаме и официална дата за излизането на “But Here We Are” и тя е 2 юни.

Заедно с новата музика от неуморната рок група дойде още една много интересна новина. Foo Fighters обявиха и специално онлайн рок събитие, което ще бъде стриймвано по цял свят на 21 май. Събитието носи името “Preparing Music For Concerts” (Подготвяне на музика за концерти) и ще може да се гледа абсолютно свободно. Ще видим първи изпълнения на песни от новия албум, много видео материал зад кадър и доста изненади. Събитието ще се излъчва от собственото студио на групата (“606 studios”). Ще можем да станем свидетели на “Preparing Music For Concerts” на следния адрес: https://foofighters.veeps.com/

Очертава се много силна година за Foo Fighters. Те ще имат собствено турне с подкрепата на групата The Breeders. Отделно от това ще направят и хедлайнерски концерти на редица фестивали тази година: Bonnaroo, Fuji Rock, Louder Then Life, Ohana, Austin City Limits, Riot Fest.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.