Europe пуснаха видео към заглавното парче от албума Walk The Earth

Europe публикуваха видеоклипа към „Walk The Earth“, режисиран от Patric Ullaeus, работил преди с Dimmu Borgir, Lacuna Coil, In Flames и Kamelot.

„Walk The Earth“ е заглавното парче от едноименния нов албум на шведите, който ще излезе на 20 октомври през собствения им лейбъл. Наследникът на War Of Kings (2015) е записан в Лондон, в легендарното студио Abbey Road и отново е продуциран от Dave Cobb.

Walk The Earth – съдържание:
01. Walk The Earth
02. The Siege
03. Kingdom United
04. Pictures
05. Election Day
06. Wolves
07. GTO
08. Haze
09. Whenever You’re Ready
10. Turn To Dust

Ако War Of Kings показа на света в колко забележителна група са се превърнали Europe, то целта на Walk The Earth е да ги утвърди като едни от най-вълнуващите рок изпълнители в момента. „Днес ние просто сме различна група“, заявява вокалът Joey Tempest.

„Откак рестартирахме през 2004, непрекъснато изследваме границите си и нови части от музикалната си вселена. След около хиляда концерта чувстваме много по-голяма лекота просто да импровизираме, в музикално и текстово отношение. Вече и балансът се промени спрямо преди – в ранния период на бандата, през 80-те и 90-те, имахме издадени 5 албума. Сега с Walk The Earth ще станат шест“, коментира Tempest.

„Когато започнахме отново през 2004, се уговорихме да мислим в перспектива, да поемем по по-дългия път и да изградим наново отношенията си със слушателите и медиите. Съгласихме се да пишем заедно, да притежаваме музиката си и да я лицензираме само на лейбъли, на които наистина им пука и ни подкрепят дългосрочно. Разбрахме се да не гледаме назад“, допълва той.

„Нямаме много общо със съвременниците ни от някога. Поели сме по различен път, правим всичко възможно да е сигурно, че непрекъснато се движим напред. Не се съобразяваме с външни влияния и мнения. За да се насладим на това ново пътешествие и да се чувстваме креативни, трябва да става изцяло по нашия начин. И ако на концертите оставяме място за малко носталгия, няма и частица от нея в студиото. Всеки албум е реакция на предишния, ново пътуване и ново приключение“, казва Tempest. “ Трябва да се развиваме постоянно. Гордеем се с миналото си, но не можем да се идентифицираме с него. Не можем да пишем вече така, дори да искахме. Ние сме различни, нови – и такова е и изразяването ни.“

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.