Envy of None (новата група на Алекс Лайфсън от Rush) с убийствен първи сингъл

От няколко години знаем, че изключителният китарист на Rush Алекс Лайфсън готви нов музикален проект. Гениалните канадци винаги са изненадвали приятно със своя прогресивен звук, но това, което получаваме от групата, за която ще си говорим днес – Envy Of None (Завист към никого), е абсолютно неочаквано. Музикантите публикуваха лиричното видео към първия си сингъл – “Liar” (Лъжец). То е част от едноименния албум “Envy Of None”, който би трябвало да излезе на 8 април. Накратко казано – стилът е експериментален, алтернативен синт рок, с леко мрачно, електронно звучене. Ако трябва да го определим с една дума – доста близко е до индъстриъл. Вокалистката Мая Уин е изключително попадение. Може би е време да чуете песента и да прецените сами:

Голяма и изключително приятна изненада е появата на тази група и по-точно на нейното звучене. Определено започваме да си мислим за имена като Depeche Mode, Nine Inch Nails и A Perfect Circle, докато ги слушаме. Изненадата идва най-вече от това, че предишните им музикални проекти са били коренно различни като звук. Особено на фронтмена Алекс Лайфсън (китара, мандолина, банджо, Rush). Останалите музиканти са Анди Къран (бас, Coney Hatch), Алфио Анибалини (китара, клавирни, звукозаписен инженер с огромен опит) и Мая Уин (млада певица и актриса, досега е свирила в жанровете фолк рок и инди – лийд вокал, клавирни). Музиката на групата създава много плътна атмосфера, веднага се замислихме как би паснала като саундтрак на някой филм. Изобщо – много приятно сме изненадани.

Алекс Лайфсън винаги е бил голям фен на еволюцията в музикално отношение. Като съосновател на Rush през годините той е имал възможност да експериментира във всякакви възможни стилове. Влиянието му върху други групи е огромно. Но колкото и добре да сме запознати с неговата дискография, определено успя да ни изненада. По собствените му думи бъдещата голяма звезда е Мая Уин и едва след нейното привличане, групата е започнала да придобива завършен вид, а музиката им е оживяла. Лайфсън твърди, че тя се е превърнала в негова муза. Чакаме дебютния албум на “Envy Of None” с огромен интерес. Отново – неговата премиера е на 8 април. 

 

Бандата е подготвила за нас 11 песни:

 1. Never Said I Love You [04:06]

 2. Shadow [03:21]
03. Look Inside [04:44]
04. Liar [03:13]
05. Spy House [02:23]
06. Dog’s Life [04:36]
07. Kabul Blues [03:12]
08. Old Strings [05:15]
09. Dumb [04:19]
10. Enemy [04:16]
11. Western Sunset [02:25] 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.