Екотурнето на Coldplay с невероятен успех

През 2021 г. Coldplay обявиха план от 12 точки за намаляване на въглеродния отпечатък от турнетата с 50%. Оказва се, че целта им е била дори преизпълнена.

От групата споделиха, че през първите две години от турнето им Music of the Spheres са отбелязали 59% по-малко въглеродни емисии в сравнение с предишното през 2016 и 2017 г. Освен това – засадени са 7 милиона дървета в световен мащаб благодарение на успеха на концертите на живо. Това идва в резултат на обещанието на групата да посади по едно дърво за всеки фен, който присъства на турнето.

“Огромни благодарности на нашето невероятно турне семейство и на всички брилянтни хора, които направиха това възможно. Преди всичко благодарим на хората, които дойдоха на шоуто и помогнаха за зареждането на батериите на моторните велосипеди и кинетичните танцови подове; благодарим на всеки, който е пристигнал пеша, с велосипед, споделено пътуване или обществен транспорт; на всеки, който е дошъл с бутилки за вода за многократна употреба или е върнал своята LED лента за китка за рециклиране; и на всеки, който е закупил билет, което означава, че вече сте засадили едно от 7 милиона дървета“, се казва в изявлението на групата.

Турнето Music of the Spheres започна през март 2022 г. и досега за него са продадени над 9 милиона билета.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.