Eddie Vedder се завръща с нов солов албум

Фронтменът на Pearl Jam Eddie Vedder се завръща с нов солов албум, озаглавен “Earthling”. Това само по себе си е чудесна новина, защото всичко свързано с този музикант, е събитие от значима величина. Eddie обаче е решил, че само анонс за предстоящ нов албум от него не е достатъчен и затова споделя и водещия сингъл от тавата – “Long Way” (Дълъг път). Нека не губим ценно време и веднага чуем новото му парче тук:

Сила, както обикновено. Earthling се явява истинското продължение на “Ukulele Songs” (2011), защото е дългосвирещ албум, а “Matter of Time” от 2020 г. е EP (мини-албум). Така това ще е третият дългосвирещ албум на големия музикант, след смазващия “Into The Wild” (2007; озвучил изцяло едноименния филм на Sean Penn) и “Ukulele Songs”.

На този етап обаче нямаме повече подробности за албума, освен заглавието и водещия сингъл. Песента “Long Way” бележи първо сътрудничество между Eddie Vedder и хитовия продуцент Andrew Watt. Той е работил с музиканти като Ozzy Osbourne, Post Malone и Justin Bieber (последния небрежно ще се направим, че не сме го видели. Нямаме нищо против световните поп звезди, но все пак сме Z-Rock). Парчето разказва история за връзка, която се разпада, а това винаги е драматично.

През декември месец Vedder публикува EP-то “Matter of Time, което включваше двойния сингъл “Matter of Time”/“Say Hi”, както и квартет акустични песни, създадени в домашна обстановка. Малко след това големият музикант даде своя принос за саундтрака на филма Flag Day (отново на Sean Penn). Тук чухме и интересен кавър на класиката на R.E.M. “Drive”.

За Pearl Jam предстоят концерти на няколко големи музикални фестивала, сред които “Sea.Hear.Now.”, “Ohana Festival” и “Ohana Encore Festival” (Vedder е основател на последните два). На “Ohana Festival” Eddie ще свири и самостоятелен сет.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.