Джо Лин Търнър: Махнах перуката и се чувствам абсолютно свободен

Една от големите звезди на рок музиката – Джо Лин Търнър, обяви, че най-сетне се чувства абсолютно свободен, след трудното решение да свали перуката, с която не се беше разделял от 14-годишна възраст. Търнър страда от заболяването „алопеция“ (спомнете си жената на Уил Смит и последната оскарова церемония), с което е бил диагностициран когато е бил едва на 3 години. 

Миналия месец легендарният вокалист на Rainbow и Deep Purple, който е идвал много пъти в България, стана на 71 години и реши, че е дошло времето да разкаже на света за своето заболяване. На 25 август излезе серия от страхотни негови снимки, на които той е с абсолютно гола глава. Те бяха част от промоцията на очаквания му нов солов албум “Belly Of The Beast” (Търбухът на звяра). В прес информацията до медиите Търнър обясни, че е започнал да носи перука за да се пребори с емоционалните и психологически травми, които е трябвало да претърпи в училище. “Това е едновременно благословия и проклятие. Нямам вече какво да доказвам, мога да нося перука, а мога и да не го правя. Свободен съм да правя това, което искам. Вече съм зрял човек, започвам и да остарявам.“, написа той тогава.

По-малко от месец след тези събития Джо Лин Търнър даде съвсем прясно интервю, в което разказа как се чувства в момента. Ето някои от по-важните моменти в него, цитирани от Blabbermouth.net:

„Чувствам се абсолютно свободен. Трябва да дам малко предистория. Това беше една публична тайна. Никога не съм се опитвал да измамя хората, нито да се крия и да отричам. Честно да ви кажа – никога не съм смятал това, че съм плешив, за нещо особено важно. Но е факт, че има злобни, тесногръди и агресивни хора, които винаги са готови да ме вземат на мушка и да се опитват да ме тормозят. Винаги съм си мислел, че те просто ми завиждат. И това говори повече за тях, отколкото за мен. Това не са моите хора. Къде остана музиката? Тя е това, което е важно!“

Големият музикант обясни, че това е нещо, което е отлагал достатъчно:

„Знаех, че това е нещо, което трябва да направя, преди да си отида от този свят. Докато записвахме новия албум си казах – трябва да направя нещо. И в крайна сметка съпругата ми, която е и мой ко-мениджър, невероятна е, ми каза един ден следното: ‘Дойде моментът, Джон, сега трябва да го направиш. Когато си напълно искрен и откровен, хората ще те заобичат още повече‘. И така, направих го. Това съм аз, нямам нищо за криене. Хайде да видим сега, ще ми се присмивате ли? О, и между другото – това тук е новият ми албум!“

Впоследствие Джо Лин Търнър получи подкрепа от цял свят – както от много свои колеги музиканти, така и от дългогодишните му фенове. Той записа и специално видео, в което благодари за невероятната подкрепа, която е получил.

Трябва да признаем, че новият имидж на мистър Търнър е страхотен и много ни харесва. Междувременно чакаме неговия нов албум “Belly Of The Beast”, който излиза на 28 октомври. Ето и много кратък откъс от него:

 

Симеон Чешмеждиев  

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.