Джийн Симънс: Декември месец е последния концерт на Kiss в историята

Един от лидерите на легендите Kiss – Джийн Симънс, даде ново интервю за авторитетното издание Rolling Stone. В него той е абсолютно категоричен, че последният концерт от турнето “End Of The Road”, предвиден за 2 декември в нюйоркската зала Медисън Скуеър Гардън, е финалното и прощално шоу на групата.

Казвам това нещо с ръка върху Библията”, споделя Джийн пред списанието. А аз би трябвало да ги разбирам тези неща, защото моите хора са написали Библията (рожденото име на Джийн е Хаим Уиц). Всъщност моят народ е написал и продължението на същата книга – Новия Завет. И така, тук пред вас с ръка на Библията – това е последният истински концерт на Kiss, в който ще носим костюмите си, ще сме гримирани и т.н.

Ето какво разказа Симънс за причините да вземат това окончателно решение:

Няма нищо общо с продажбата на билети и такива неща. Има всичко общо с Майката Природа. В някакъв момент трябваше да осъзнаем, че всичко ще изгуби смисъла си в един момент, заради естеството на нашата група. Аз нося драконови ботуши със 17 см. ток! Всеки от тях тежи колкото една малка топка за боулинг. Прибавете към това броня, кожи, пирони, всички тези неща – общото тегло е около 20 килограма. И да не забравяме, че от време на време плюя огън и летя във въздуха. И това нещо го правим в продължение на два часа…“

74-годишният фронтмен на Kiss разказа и за емоционалната страна на нещата:

“Като бях дете в училище прякорът ми беше Мистър Спок (от Стар Трек). Никога не съм бил особено емоционален. Обожавах чичо си Джордж. Когато почина – стоях над гроба му, бях тъжен, но така и не заплаках. Много трудно и рядко плача. Обаче ми се е случвало. Особено като стоя на сцената и видя някой 50+ годишен фен, който е с нас още от детските си години, целия в грим, до него е синът му – на 20, 30 години – целия в грим. А на раменете на сина му е неговият внук – на 5 или 6 годинки, също с грим. И това малко детенце прави моя знак – с рогата напред, но и с палеца. На езика на знаците това е ‘Обичам те’. Ами в такива моменти плача, да.“

Джийн засегна и вероятността някога да свири отново пред публика:

Пол Стени си има своя група – Soul Station. Сигурен съм, че ще иска да направи някой и друг концерт още. Аз си имам моята си група (Gene Simmons Band). В някакъв момент сигурно ще ми се прииска пак да се кача на сцената и да направим няколко песни. Но от чисто физическа гледна точка това е най-правилният момент да се откажем. И мястото е възможно най-подходящото. Защото Би Би Кинг например свири до след 85 годишна възраст. Накрая трябваше постоянно да седи на сцената. Ние това не можем да го направим. Kiss не сядат.”

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.