Джеймс Хетфийлд ще е гост в третия сингъл на Apocalyptica от новия им Metallica албум

Metallica очевидно харесват финландците от Apocalyptica, защото в последно време са доста благосклонни към тях. През февруари групата обяви втория си Metallica албум в кариерата, а в първия сингъл – The Four Horsemen участваше басистът Робърт Трухильо. Сега научаваме, че само след 3 дни излиза третия сингъл от предстоящия им албум – “One” с участието на самия Джеймс Хетфийлд в парчето. Финландците са повече от щастливи и горди от този факт и има защо.

Очакваме финландския кавър на уникалната “One” (1988) официално на 17 май. В песента като гост музиканти участват Джеймс и отново Роб Трухильо. Тя е част от новия им тематичен Metallica албум, който е озаглавен „Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2“. Албумът излиза официално на 7 юни, като издатели са “Throwdown Entertainment”. По този начин уникалните финландски виолончелисти, които добиха световна популярност  през 1996 г. с първия си Metallica албум, се завръщат към корените на своята музикална история.

Ето какво споделиха от самата група:

“Имаме за вас нещо изключително специално. Крием тази тайна вече от няколко месеца. Както знаете (надяваме се), новият ни Metallica  албум излиза след по-малко от месец. Време е да разкрием някои от чудесните неща, които ви очакват покрай него. Третият ни сингъл излиза на 17 май. И да – става дума за нова версия на ‘One’, в която участва самият Джеймс Хетфийлд. Да, правилно прочетохте – Apocalyptica свирят с Джеймс и Роб. За нас това първо е невероятно и по-важното – огромна чест. Така че имайте още малко търпение, сингълът направо ще ви отвее.”

Ето и всички песни в предстоящия албум на финландците:

„Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2“ track listing:

 1. Ride The Lightning
  02. St. Anger
  03. The Unforgiven II
  04. Blackened
  05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
  06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
  07. Holier Than Thou
  08. To Live Is To Die
  09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
  10. One (instrumental)

 

Симеон Чешмеджиев

  

 • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.