Джеф Бек и Джони Деп издават нов албум в средата на юли

Когато се запознават през 2016, Джеф Бек намира сродна душа в Джони Деп.

Двамата бързо намират общи теми, като колите и китарите, и прекарват по-голямата част от времето си заедно, опитвайки се да се разсмеят. В същото време Бек все повече признава сериозните умения на Деп за писане на песни и музикалния му слух. Този талант и химията помежду им убеждават Бек, че трябва да направят албум заедно.

Деп се съгласява и през 2019 започват работа. През следващите три години записват микс от оригинали на Деп, заедно с широка гама от кавъри, които засягат всичко от Celtic и Motown, до Beach Boys и Killing Joke. През 2020, по време на пандемията, те визуализират сътрудничеството си с навременната си кавър версия на „Isolation“ на Джон Ленън.

Албумът на дуото с 13 песни, наречен 18, ще пристигне на 15 юли. Бек обяснява за заглавието на албума: „Когато Джони и аз започнахме да свирим заедно, това наистина запали младежкия ни дух и креативност. Шегувахме се как се чувстваме отново на 18, така че това стана и заглавие на албума.“ Корицата включва илюстрация на Бек и Деп като 18-годишни, нарисувана и проектирана от съпругата на Бек, Сандра.

Преди излизането на 18, Бек стартира европейско турне с Деп като специален гост, което ще приключи на 25 юли в L’Olympia в Париж.

През последните 12 години Деп записва и обикаля с Hollywood Vampires – група, която той стартира с Алис Купър и Джо Пери. Супергрупата издаде два студийни албума, които включват гостуващи изяви на някои от най-големите рок имена: Пол Макартни, Дейв Грол и Джо Уолш. Списъкът включва и Бек, който свири на китара в „Welcome To Bushwackers“, песен от Rise, втория албум на Vampires, който излезе през 2019.

18 – съдържание:
1. „Midnight Walker” (кавър на Дейви Спилейн)
2. „Death And Resurrection Show” (кавър на Killing Joke)
3. „Time” (кавър на Денис Уилсън)
4. „Sad Motherfuckin’ Parade” (оригинал на Джони Деп)
5. „Don’t Talk (Put Your Head On My Shoulder)” (кавър на Beach Boys)
6. „This Is A Song For Miss Hedy Lamarr” (оригинал на Джони Деп)
7. „Caroline, No” (кавър на Beach Boys)
8. „Ooo Baby Baby” (кавър на The Miracles)
9. „What’s Going On” (кавър на Марвин Гей)
10. „Venus In Furs” (кавър на The Velvet Underground)
11. „Let It Be Me” (кавър на The Everly Brothers)
12. „Stars” (кавър на Джанис Иън)
13. „Isolation” (кавър на Джон Ленън)

Скоро след това Деп моли Бек да изсвири главната партия в мелодията, която той е написал – първият сингъл от албума, „This Is A Song For Miss Hedy Lamarr“, почит към известната актриса и изобретател. Бек казва, че това е било катализаторът за сътрудничеството и е една от любимите му песни в новия албум. „Бях поразен от това“, казва той. „Тази песен е една от причините да го помоля да направи албум с мен.“

За Бек, Деп добавя: „За мен е изключителна чест да свиря и пиша музика с Джеф – един от наистина великите хора и някой, когото сега имам достатъчно привилегия да наричам свой брат“.

В студиото Бек казва, че той и Деп са се предизвикали един друг да напуснат зоните си на комфорт с песните, които са избрали да кавърират. „Не съм имал друг творчески партньор като него от цяла вечност“, казва Бек. „Той беше основната сила в този запис. Просто се надявам хората да го приемат сериозно като музикант, защото е трудно за някои хора да приемат, че Джони Деп може да пее рокендрол.”

Деп оправдава вярата на Бек в новия албум, като демонстрира невероятната си емоционална гама в песни като „Venus In Furs“ на The Velvet Underground, баладата на Everly Brothers „Let It Be Me“ и соул класиката на Марвин Гей „What’s Going On“. На инструменталите Бек демонстрира защо е всеобщо почитан като бог на китарата със зашеметяващи версии на „Midnight Walker“ на Дейви Спилайн и две песни от шедьовъра на Beach Boys, Pet Sounds – „Caroline, No“ и „Don’t Talk (Put Your Head On My Shoulder Твоята глава на моето рамо).“

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.