Две много здрави български банди откриват за Cavalera на 15 юли

Остана много малко време до срещата на българските фенове с легендарните братя Кавалера. Макс и Игор ще взривят атмосферата в Маймунарника на 15 юли, но все пак се надяваме мястото да оцелее, защото е емблематично за столицата. Вече е ясно кой ще открие концерта за големите музиканти. Това са две доста здрави български групи. Става дума за ъндърграунд бандата Attaxic (стоунър, дуум, груув метъл), която издаде дебютния си албум през 2022 година и видинската група O.H. (хардкор/дет метъл). 

По-малко от месец до концертa на Cavalera в една от топ летните концертни локации на София.  В тази паметна вечер на сцената ще се качат легендарните братя Макс (вокал и китара) и Игор  (барабани) Кавалера и ще представят ранните класики на Sepultura. Басист е синът на МаксИгор Амадеус Кавалера, а китарист е настоящият басист на Pig DestroyerТравис Стоун.

Още веднъж – откриващи групи на това шоу ще са българите Attaxic и O.H.

С корени в стоунър, дуум и груув метъла, ATTAXIC се отличават със сложни композиции, музикални обрати и тежки китарни рифове. В края на 2022 г. бандата издаде дебютния си албум „Blackout Second“, включващ осем песни, които впечатляват с красиво структуриран хаос.

Може да чуете албума тук:

Групата има неоспоримо сценично присъствие – резултат от 5-годишна  интензивна дейност на българската ъндърграунд тежка сцена. Три четвърти от членовете на групата са от град Добрич: Кристиян (бас), Рейхан (китара) и Николай (барабани). Вокалистът им Алек, който е и ритъм китарист на бандата, е от град Самоков.

O.H. е метъл група, създадена в края на 2000-та година в гр. Видин. За свой рожден ден, обаче, избират датата 09.01.2001г., защото тогава е първата им “публична” изява, в апартамент. Първоначално, стиловата ориентация на бандата е силно повлияна от ню-метъл вълната, ярко изразена по онова време с групи като KoЯn, Deftones, Soulfly. С течение на времето, групата  втвърдява стила си, като започват да се усещат значителни дет метъл и хардкор влияния. От текстове, написани основно на английски език, преминават на изцяло български такива, а тематиката е раздвоена в две посоки – едната е забавна и “несериозна”, другата засяга проблеми в реалния живот, породени най-вече от корупцията сред политическият “елит”.

O.H. са:

Георги Фотев – вокали
Кирил Кирилов – китари
Даниел Богданов – китари
Михаил Бизеранов – бас
Никифор (Бамби) Никифоров – барабани

Билети в системата на Eventim:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/cavalera-sofiya-klub-maymunarnika-640189/event.html

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.