Две години без Косьо Марков

На този ден преди две години си отиде Константин Марков – легендарен музикант и композитор, основател и басист на група Тангра.

Косьо Марков е роден на 3 октомври 1949 г. в София. Към края на 60-те години на 20в. става част от Бъндараците, свирейки на бас китара, а през 1976 основава група Тангра. Сред вокалистите ѝ през годините са Вили Кавалджиев, Чочо Владовски и Станислав Сланев-Стенли.

Последното, което ни каза, в разгара на най-мащабната пандемия на нашето време, преди тя да ни го отнеме, беше „Периодът на изпитание, през който преминаваме, ни прави по-добри и по-мъдри“. Дали? Или първо са ни нужни творците, които да филтрират изживяното през себе си, да го пресъздадат и едва тогава да се получи този ефект на доброта и мъдрост? Трябваше да си тук, за помогнеш да се случи, Косьо. И да го възпееш. Но и това, което ни остави, е незабравимо и прекрасно. И ще го слушаме цял ден.

Днес програмата на Радио Z-Rock ще бъде посветена на легендата – на всеки час в ефира ни ще звучи песен на група Тангра и Косьо.

А в 13ч. Елена Розберг ще посрещне в студиото и съпругата му, Лора Джош Марков – за да поговорят за Косьо, за любовта и за музиката – три неща, които напълно естествено вървят заедно – и в нейното сърце, и в сърцата на всички нас.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.