Depeche Mode пуснаха клипа към “Wagging Tongue”, видеото е снимано в България

Гореща новина – легендарната британска синт поп и рок група Depeche Mode пусна нов видеоклип, който е сниман в България. Дейв Гахан и Мартин Гор обаче не са идвали у нас. Във видеото на „Wagging Tongue“ (от англ. „Развързан език“, част от новия студиен албум на групата “Memento Mori”) участва младата българска актриса Татяна Митова. Партнира й актьорът Джейкъб Бесуик. 

Концептуалното видео е заснето през зимата край язовир „Студена“ от българо-британски екип. Зад драматизицията стои творческият директор в музикалната група – Антон Корбин, но той също не е идвал в нашата страна. За сметка на това клипът е изключително интересен и стилен. Сниман е изцяло в черно-бялата гама, общото настроение е някак мрачно, почти погребално. Основни теми на клипа са проблемите в комуникацията между хората и силата на клюките. Също така изкривяването в общуването между хората, благодарение на социалните мрежи. Много сериозни теми, ако трябва да сме честни. В центъра на черно-белия клип са млада двойка (Митова и Бесуик), която говори помежду си, като пише с тебешир върху черна дъска. След това двамата взимат участие в странен ритуал под водата, където отново опитват да говорят помежду си. Можем да се досетим до колко успяват. Междувременно други хора чакат  на опашка за същия ритуал, който всъщност много прилича на християнското покръстване, държейки телефони в ръцете си. Те отново комуникират само чрез текст един с друг. Още веднъж – силен и емоционален клип. Вижте го тук:

По неофициална (но достоверна) информация на Z-Rock на актьорите, участващи във видеоклипа, не е била пускана музиката, за да не се досетят кое всъщност е парчето, за което са снимани. Вероятно авторите са се надявали по този начин да уловят максимално автентични емоции от тях и според нас, са получили именно това.

Песента е второто видео от новия студиен албум на бандата „Memento Mori“ – 15-ия студиен албум на Depeche Mode. Той се появи през март тази година. За да го представи бандата тръгва на световно турне, което ще обиколи Европа и Щатите. Най-близката точка с концерт до нашата страна е Букурещ, Румъния.

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.