Deep Purple са първият хедлайнър на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024

Midalidare Rock In The Wine Valley 2024 ще се проведе между 12 и 14 юли. Първият хедлайнер за 2024 г. са легендите от Deep Purple, които ще свирят на 14 юли, неделя.

Новината разкри преди минути в ефира на Z-Rock Алекси Калев от Bulgarian Live Music.

Няма достатъчно суперлативи, за да се оцени по достойнство приносът на Deep Purple към рок музиката. Продали повече от 100 милиона албума и пълнили световни арени в продължение на десетилетия, не е чудно, че авторитетната британска радиостанция Planet Rock обяви групата за „петата най-влиятелна група в историята“. На Световните музикални награди през 2008 бандата  получи и наградата „Легенда“, а през 2016 бе включена в „Залата на славата на рокендрола“. Deep Purple наистина са „рок кралски особи“, а албумът им „Made In Japan“ е всеобщо приет за  един от най-важните и влиятелни концертни албуми на всички времена.

Известна като една от най-трудолюбивите групи в историята, Deep Purple продължават да издават албуми №1 и да правят световни турнета от създаването си през 1968 насам, без особена почивка. През 2007 (почти 40 години след създаването си) групата изнася 40 концерта във Франция и продължава да прекарва голяма част от годината си на път, разпродавайки арени по целия свят.

На Midalidare Rock In The Wine Valley 2024 очакваме Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Дон Ейри и Саймън Макбрайд да затвърдят своя легендарен статус.

От днес в продажба са и ограничен брой еднодневни билети за деня на Deep Purple, 14 юли. Те са на цена от 120 лева. След като се изчерпят, няма да бъдат пускани повече еднодневни билети за деня. Цени на билетите:

– Тридневен билет – 180 лв.
– Еднодневен билет за 14 юли, с хедлайнер Deep Purple120 лв.

Билетите специално за Purple са ограничена бройка, хората трябва да го имат предвид. Алекси Калев обаче призова хората да си купуват най-вече тридневните билети, защото цялостно фестивалът се очаква да бъде много добър.

Организаторите преговарят с над 100 групи в момента. Ще има нови и млади банди, по-тежки и по-леки групи, в момента се работи много здраво по лайнъпа. Искат да дадат повече на хората от това, което те получиха миналата година. Всичко ще бъде по-голямо и по-добро. В скоро време се очаква да бъдат обявени нови групи. Надяват се до Нова година целият лайнъп да е вече известен.

Алекси Калев:

„На този етап няма как групи като Rammstein, Metallica и AC/DC да дойдат в село могилово, тъй-като чисто логистично такова нещо не е възможно. Но продължаваме да мечтаем.“

„Нека хората, които не са идвали в Могилово, да разпитат тези, които са били – по-добра реклама от това няма.“

Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведе от 12 до 14 юли 2024 г. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

Деца до 12 години влизат без билет.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.