Deep Purple: Работим върху нов албум и имаме нов китарист

Басистът на легендите Deep Purple Роджър Глоувър даде любопитно интервю за бразилското A Radio Rock, в което разказа за предстоящите планове на групата. От него научаваме, че музикантите работят усилено по нов студиен албум с новия си китарист – ирландецът Саймън Макбрайд.  

Очевидно е, че смяната на китариста на групата е голяма промяна за тях и Глоувър (логично) бе попитан как се отразява това на целия колектив. Ето какво отговори той:

“Ами факт е, че наскоро претърпяхме голяма промяна, защото нашият китарист Стив Морс трябваше да се оттегли, за да може да се грижи за болната си съпруга. И  така ние вече си имаме нов китарист – това е Саймън Макбрайд. Усещането с него е много различно, направо цялата група звучи доста различно. Ние обаче сме длъжни да прегърнем промяната. Не може постоянно да правиш едно и също нещо. Разбира се, ние сме имали няколко значими промени през годините. Тази промяна обаче, е особено вълнуваща за мен. Защото в същото време ние работим и по нов албум. Някъде до края на тази или в началото на следващата година трябва да имаме издаден нов албум. Не можем да спрем да пишем нова музика. В подем сме.“

Очевидно присъствието на Саймън Макбрайд се отразява много ползотворно на рок великаните. Чакаме новия им албум с интерес. Цялото интервю с Роджър Глоувър може да чуете тук:

През юли 2022 г. Стив Морс обяви, че официално се оттегля от Deep Purple, защото жена му се бори с раково заболяване. Четири месеца по-рано Морс загатна, че вероятно ще се оттегли за известно време, с надеждата някой ден да се завърне. Впоследствие стана ясно, че Саймън Макбрайд ще заеме мястото му. Стив Морс дойде в Deep Purple на мястото на Ричи Блекмор. Това се случи през 1994 г., което означава, че неговият престой в Purple е по-дълъг от този на Блекмор.

Саймън Макбрайд е китарист, певец и текстописец. Той идва от Белфаст, Северна Ирландия, която е дала на света велики музиканти и групи като Гари Муур, Рори Галахър, U2, Thin Lizzy, Stiff Little Fingers. Последният албум на Deep Purple e “Turning To Crime”. Той излезе през 2021 г.

 

Симеон Чешмеджиев

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.