Dead Can Dance се завръщат у нас с концерт в София

Dead Can Dance се завръщат на сцените в Европа през идната 2022 година.

Австралийските мулти инструменталисти обявиха датите за европейското си турне под името „Europa – 2022“, което ще протече през април, май и юни и ще мине и през България. Датата за София е потвърдена и е 14 май, а мястото е зала 1 на НДК. Билетите тръгват в продажба от 17 септември.

След като през 2019г. магнетичното дуо изнесе зашеметяващ спектакъл в препълнения Античен театър в Пловдив, то идва отново по покана на EventEase за още едно специално шоу. Титаничното представление, което Dead Can Dance изнесоха тогава още се помни от всички присъствали.

В основата на концерта тогава беше излезлият по това време нов студиен албум Dionysus (PIAS Record-ings, 2018). Тогава и групата, и публиката си дадоха обещание да се видят отново. Ето че това ще се случи!

Обиколката на тандемът Brendan Perry и Lisa Gerrardand ще е с пълнокръвна банда музиканти. Ще бъдат изпълнявани композиции от цялата забележителна кариера и музикална съкроищница от записи на Dead Can Dance.

Формацията ще се разходи из запаса си от издания, трупан в продължение три декади, като включи в концертната програма любими класики от албми като The Serpent’s Egg (4AD, 1988), Aion (4AD, 1990) и Into The Labyrinth (4AD, 1993).

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.