Dave Grohl издава книга с мемоарите си

Фронтменът на Foo Fighters Dave Grohl обяви, че ще публикува мемоарите си в книга по-късно тази година. Очаква се изданието да е на пазара на 5 октомври. То носи името „The Storyteller” (Разказвачът на истории). Издатели са Dey Streеt Books. Още от сега е сигурно, че книгата ще предизвика огромен интерес. Проектът е празненство на музиката и разказва за моментите, които са превърнали Dave Grohl в рок звездата, която е днес. В нея ще има от всичко по малко – дребни детски злополуки, трогателни семейни моменти, истински приключения от типа “напускам дома на 18 за да видя света”, уникални истории с Nirvana, Foo Fighters, David Bowie, Joan Jett, Iggy Pop, Paul McCartney и много други (например концерт в Белия дом).

Лидерът на Foo Fighters е бил помолен да напише мемоарите си, след големия успех на неговия акаунт в Instagram. Ето какво разказа самият той:
“Има една обща нишка, която свързва всичко, което правя: разказването на истории. Дали ще го направя посредством песен, документален филм или на белия лист, винаги съм се чувствал длъжен да споделям моменти от живота си. Това влечение е огромна част от всичко онова, което ме вдъхновява да творя, в чисто човешки план. През март 2020 г. разбрах, че работата ми с Foo Fighters ще бъде поставена на трупчета и тогава стартирах своя инстаграм акаунт (@davestruestories). В него реших, че ще фокусирам цялата си креативна енергия и ще разкажа част от историите си – нещо, което обичам, но нямах време за него. Много бързо открих, че се чувствам възнаграден след всяка една история и то по същия начин, както след свиренето пред публика, така че просто продължих да пиша.“

“Отзивитите от читателите ми изпълниха душата. Все едно получавам аплодисменти на сцената. Така че сериозно се захванах да прегледам житейския си опит – всякакви невероятни, трудни, забавни, емоционални моменти и реших, че е време да ги опиша подобаващо. Сега, благодарение на невероятните хора от Dey Street Books, съм силно развълнуван да обявя книгата си “The Storyteller” – сборник с мемоари от един живот, живян шумно. Очаквайте я!“

Последният албум на Foo Fighters e “Medicine At Midnight”. Той е копродуциран от групата и Greg Kurstin. Албумът дебютира под номер 1 в Обединеното кралство и под номер 3 в американската класация „Billboard 200“. Групата бе предложена и за приемане в рок енд рол залата на славата. Дали ще бъдат удостоени с тази висока чест, ще раберем по-късно през годината.

За финал малко истории от самия мистър Grohl:

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.