Dark Angel обявиха концерти в памет на Джим Дъркин и обещаха да продължат

Калифорнийските траш метъл пионери Dark Angel направиха първо публично изявление след смъртта на техния основател – китариста Джим Дъркин, съобщава Blabbermouth.net. Групата обеща, че ще продължи да свири и да записва нова музика, като също така музикантите обявиха два концерта в памет на Дъркин. На тях групата ще изсвири целия албум Darkness Descends от 1986 г. 

Джим Дъркин почина на 8 март на 58 години. Ето какво публикуваха от Dark Angel в социалните мрежи в негова памет:

„На 9 март всички ние научихме, че Джими Дъркин е починал. Той беше основател на групата, участваше активно в създаването на новата ни музика и като цяло е познат като един основателите на траша. Беше цар на рифовете, правеше някои от най-злите и паметни рифове, които някога сме чували. Джим Дъркин беше част от нашето семейство и на всички ще ни липсва много. Поради лични причини той не свиреше на нашите концерти от 2020 година насам. Лично той помоли да бъде заменен в това отношение от Лора Кристин. В последно време тя свиреше с нас на всичките ни концерти, а самият Джим пожела тя да стане част от нашия тесен семеен кръг. Dark Angel ще продължат да свирят на концерти и да записват нова музика в памет на Джим Дъркин. Ние ще пазим неговото наследство.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dark Angel (@darkangelthrash)

Тъжно, трогателно и истинско. Важното за нас в случая е, че групата няма да спре с изявите си. Към днешна дата са обявени два концерта в памет на китариста на групата. Те ще се състоят през април в Лос Анджелис и през юни в Ню Йорк. Към априлския концерт ще се присъедини групата Evil Dead, а към този в Ню Йорк – бандите Prong и Whiplash & Ready for Death.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.