Чуй „Shadow Man (Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix)“ на Дейвид Боуи

ISO Records/Parlophone Records анонсираха издаването на „Shadow Man (Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix)“, акустичен микс на презаписаната песен от Дейвид Боуи, чийто първоначален запис е от края на 1970.

„Shadow Man“ се появява в албума TOY, който се съдържа в боксета Дейвид Боуи. Brilliant Adventure (1992 – 2001) и Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix е на CD3/10” #2 в боксетовете TOY (TOY:BOX), и двата от които са налични сега.

„Акустичният“ студиен запис е комбиниран с демо версия, записана в последните месеци на 1970 – не е записана по време на албумните сесии за Ziggy Stardust, както често се смята и е ексклузивна за този сингъл.

Боуи първоначално записва „Shadow Man“ в края на 1970, отново през есента на 1971 и тогава, тридесет години по-късно, отново е записан за легендарния „изгубен“ албум TOY. Песента финално вижда бял ден през 2002 на синглите от албума Heathen и отново в компилацията Nothing Has Changed през 2014.

Излиза TOY – неиздаваният досега албум на Дейвид Боуи

TOY е записан след триумфалното изпълнение на Дейвид в Glastonbury през 2000. Боуи влиза в студиото с бандата си, Марк Плати, Стърлинг Кембъл, Гейл Ан Дорси, Ърл Слик, Майк Гарсън, Холи Малмър и Ем Грайнър, за да запише нови интерпретации на песните, които за първи път записва през 1964-1971. Дейвид планира да запише по „старомоден“ начин като бандата свири на живо, избере най-добрите варианти и тогава да ги издаде колкото може по-скоро по възможно най-далновидния начин. За съжаление, през 2001 година концепцията за „изненада“ по издаването на албума и технологията да го подкрепи са няколко години назад, правейки невъзможно TOY, както сега албумът се казва, да излезе, както Дейвид иска. Междувременно, той прави това, което може най-добре – прехвърля се към нещо ново, което започва с няколко нови песни от същите сесии и накрая се превръща в албума Heathen (2002) и сега признат като един от най-хубавите му моменти.

Третият CD/сет от 10” сингли съдържа Unplugged & Somewhat Slightly Electric миксове от 13 трака от TOY. Продуцентът Марк Плати казва: „Докато записвахме основните парчета, Ърл Слик предложи с него да презапишем акустични китари на всички песни. Той каза, че това е номер на Кийт Ричардс, понякога тези китари може да са допълнителна част от трака, а друг път да са подсъзнателни. По-късно, при миксирането, Дейвид чу една от песните само с вокали и акустични китари; това му даде идея, че трябва да направим акустични миксове като този и че един ден те ще са полезни“.

Наличен на 3CD и 6×10” винил формати, TOY (TOY:BOX) е специално издание към албума TOY. Подходът „улови момента“ при звукозаписните сесии и се разширява към корицата, правена от Боуи, съдържаща негова снимка като бебе със съвременно лице. Пакетът съдържа и цветна книжка от 16 страници с невиждани преди фотографии от Франк Окенфелс.

Включен в TOY:BOX е втори CD/сет от 10” сингли като алтернативни миксове и версии, както и Б-страни (версии на дебютния сингъл на Дейвид „Liza Jane“ In The Heat Of The Morning“ от 1967), по-късни миксове от Тони Висконти и „Tibet Version“ на „Silly Boy Blue“, записана в Looking Glass Studio по същото време като шоуто Tibet House през 2001 в Ню Йорк с Филип Глас на пиано и Moby на китара. Третият CD/сет от 10” съдържа вече споменатите Unplugged & Somewhat Slightly Electric миксове от 13 TOY трака.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.