Чудесен втори сингъл от Дейвид Гилмор – „Between Two Points“

Лидерът на Pink Floyd Дейвид Гилмор продължава да ни радва с музика от предстоящия си нов солов албум. Големият музикант публикува втори сингъл от албума “Luck And Strange”, който се казва “Between Two Points”. Песента е чудесна и в нея на вокалите е дъщерята на Дейвид – Романи.

Получаваме и много приятен видеоклип към парчето “Between Two Points”. Любопитен момент е, че оригиналът на песента е от 1999 година и той е дело на малката инди поп група The Montgolfier Brothers. Ето какво разказва за парчето самият Дейвид Гилмор:

 „Тази песен неотменно е в плейлистата ми още от деня, в който излезе. Така се случи, че в последно време много ми се беше забила в главата и вероятно съм споменал това нещо на някои от моите приятели. Почти бях сигурен, че парчето е било хит, но се оказа, че никой не е чувал за него. Затова реших да помоля Романи да се пробва да я изпее и това е резултатът.“

Ами невероятен резултат, трябва да кажем – гласът на Романи е ангелски, парчето е много нежно. Впрочем, точно на подобно мнение са и самите музиканти от The Montgolfier Brothers. Ето какво сподели Марк Транмър от групата:

„Aранжиментът на Дейвид и Романи на нашата песен е невероятен, продукцията също е на много високо ниво. Както всеки добър кавър песента се отдалечава от оригинала, но успява да запази неговия дух. Начинът, по който Романи фразира текста на Роджър Куигли и свиренето й на арфа – истинска красота. Отличителната китара на Дейвид Гилмор вкарва цяло ново измерение в парчето. Все още не мога да повярвам, че Дейвид и Поли са решили да направят кавър точно на нашата песен.“

Албумът “Luck and Strange” ще излезе официално на 6 септември. Това e първи албум с авторска музика за Дейвид Гилмор от девет години насам. Продуценти са Гилмор и Чарли Андрю.

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.