Chad Smith: Новият албум на Red Hot е почти готов

Любимите ни калифорнийски психопати Red Hot Chili Peppers са почти готови с новия си албум. Той ще е първи за тях в класическия им състав (тоест с John Frusciante вътре) от двойния “Stadium Arcadium (2006). В ново интервю за “Rolling Stone” барабанистът Chad Smith разкри повече подробности за предстоящата нова продукция на бандата и каза, че музикантите се разбират страхотно помежду си, слушат се и нeщата се получават:

“Всичките ни албуми досега са един вид моментна снимка на това къде сме във времето, в какво състояние сме. Вижте, John не е бил в бандата в продължение на 10 години. Това е много време. Така че разбира се, че ще звучим малко различно, но ще сме си ние, защото четиримата имаме специална химия помежду си. Това си е Red Hot Chili Peppers, но с различно и ново звучене, за мен това е жестоко. Като за начало – нека тръгнем от тук – на нас много ни харесва новата ни музика, гордеем се с нея. Ако и другите хора я харесат – страхотно. Ако започнат да я сравняват с другите ни неща и кажат – звучи като това, ама не звучи като онова – ами нямаме контрол върху този процес. Но сме наистина щастливи с албума. John е толкова отдаден на това, което правим. Работи толкова здраво. Записва и презаписва постоянно, има някаква магия в него.“

Chad Smith сподели, че по-голямата част от новия албум е записана в началото на пандемията. Същинските аудиосесии в студио пък са се състояли в началото на тази година. Както вече ви съобщихме – Red Hot Chili Peppers ще направят световно турне следващата пролет. Общо 32 концерта в САЩ и Европа. Припомняме, че продажбата на билети за концертите на групата започва от днес.

John Frusciante се присъединява към Red Hot Chili Peppers след смъртта на израелския китарист на групата Hillel Slovak през 1988 г. от свръхдоза. След това събитие много песни в творчеството на Red Hot са посветени на него: „Otherside“, „Knock Me Down“, „My Lovely Man“, „This Is the Place“, „Dosed“ (“Under The Bridge” обаче не е сред тях. Тя е посветена на личната борба на фронтмена Anthony Kiedis с дрогата). В този състав групата записва два супер успешни албума и се сдобива със световна слава: “Mother’s Milk” и “Blood Sugar Sex Magik”. През 2020 г. Frusciante каза в интервю, че да свири отново с момчетата от Red Hot, е като да се завърне при семейството си. Чакаме новия албум на калифорнийците с огромен интерес.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.