Carpenter Brut представят у нас новия си албум с клубен концерт

Carpenter Brut, една от водещите групи в synthwave/darksynth ренесанса от последното десетилетие, идва за първи път в България на 29 септември, по покана на софийското индъстриъл трио Abysmatic, за да представи чисто новия си албум Leather Terror.

Французите, които наравно с Kavinsky и Perturbator преобразиха музикалния свят до такава степен, че даже поп величия като The Weeknd и Майли Сайръс започнаха да инкорпорират retrowave/outrun звучене и естетика в албумите си, идват с огромна сценична продукция, за да ни пренесат обратно в ретрофутуризма на сай-фай и хорър филмите от 80-те. Това е първото турне на групата от 2018 насам, когато превзеха САЩ и Европа с индъстриъл легендите Ministry, а преди това с готик сензацията Ghost, което прави събитието наистина неповторимо за нашите ширини.

На живо Carpenter Brut се състои от трима души – кийбордист на синтезаторите, китарист и барабанист. Както името на бандата предполага, концепцията на французите е вдъхновена от музиката и филмите на митичния хорър и сай-фай режисьор Джон Карпентър, който дава на света мрачни шедьоври като „Halloween“, „The Thing“ и „Escape from New York“.

Затова не е изненада, че албумите на Carpenter Brut сами по себе си са замислени като саундтрак на фиктивна слашър поредица, която проследява историята на Брет Халфорд – сериен убиец и фронтмен на бандата Patrol, който използва турнетата на групата си, за да открие и отмъсти на всички, които са го тормозили в гимназията. Новият албум Leather Terror се явява втората част в трилогията, започната с предишния, Leather Teeth, a както знаем, втората част в повечето пъти е най-добрата.

Събитието ще се проведе в столичния клуб Music Jam, като преди Carpenter Brut на сцената ще видим и друга нашумяла представителка на тежката френска industrial/darksynth сцена – Sierra.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.