Бум в стрийминга на „Never Let Me Down Again“ на Depeche Mode след премиерата на „Последните оцелели“

Една от най-знаковите песни на Depeche Mode, „Never Let Me Down Again“, се радва на 220% скок в стрийминга в САЩ, след като беше включена в сцена от пилотния епизод на новата поредица с хитова заявка на HBО, „Последните оцелели“ („The Last Of Us“).

Парчето, което е част от шестия студиен албум на групата, Мusic For The Masses (1987), звучи в последната сцена на пилотния епизод, който беше излъчен в неделя, 15 януари. По данни на Billboard, стриймингът на песента се е утроил в Щатите, достигайки впечатляващите 220.5% увеличение в рамките на денонощие – от 26 000 на 83 000. Само в Spotify увеличението е 377%.

След като забелязаха скока, официалния канал на Depeche Mode в YouTube обнови заглавието на „Never Let Me Down Again“ и добави (чута в епизод 1 на „Последните оцелели“). В пост-апокалиптичната вселена на сериала – адаптация по едноименната игра – песните от 80-те се приемат за сигнал за гибел.

Макар и все още да не е достъгнала тези нива, „Never Let Me Down Again“ се присъединява към увеличаващия се списък с класически хитове, които заживяват втори живот и преживяват изключителен бум в интереса към тях, след включването им в популярен сериал или филм. Миналият месец показателите на песента на The Cramps „Goo Goo Muck“ се увеличиха 50 пъти, след като парчето стана фон на танца на главната героиня в сериала „Уензди“ (Wednesday).

Миналия март, песента на Nirvana от 1991 „Something In The Way“ беше стриймвана 3.1 милиона пъти в САЩ само в първите 4 дена след премиерата на „The Batman“, в чиито сцени тя звуча на няколко пъти. Стриймовете на „It’s A Sin“ на Pet Shop Boys пък скочиха с 249% в Обединеното кралство, след като влезе в саундтрака на едноименното шоу.

Това се случи и с песента на Кейт Буш „Running Up That Hill“, след като звуча в четвърти сезон на сериала „Странни неща“ („Stranger Things“). Сингълът се завърна в чартовете и остана на върха три седмици миналия юни, което е донесло на Буш $2.3 милиона долара.

Разбира се, едно от най-култовите музикални участия беше това на „Master Of Puppets“ на Metallica във финала на сезона на същия сериал, което доведе до това тя да влезе в Billboard Hot 100 36 години след дебюта си. Бандата беше много поласкана от включването на тяхно парче в поредицата, което им отвори път към изключително широка и млада аудитория, и дори си организираха изключително забавна среща с Джоузеф Куин, който изпълнява ролята на Еди Мънсън.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.