Брус Спрингстийн с коментар за скъпите билети на неговите концерти

Рок звездата Брус Спрингстийн направи публичен коментар след критиките от много фенове по света, че цените на билетите за предстоящото му турне са непосилно високи. Проблемът доби гласност преди няколко месеца и е свързан с първото турне на Шефа и неговата тур група The E Street Band от 2017 година насам. Според различни източници цените на някои билети са достигнали суми от 5000 $, при това абсолютно официално – не говорим за черния пазар, а за  платформата Ticketmaster. Нещо повече – това се е случило благодарение на “динамичния ценови модел“ на Ticketmaster.

Какво представлява въпросния ценови модел? Системата позволява някои билети да бъдат продавани по-скъпо в самото начало на пускането им. Впоследствие, в зависимост от търсенето, цените могат да скочат многократно повече и да достигнат такива стойности, каквито биха придобили и на черния пазар. Тоест, ако си купите билет за шоуто на Брус от така наречените “скалпъри“ (спекуланти, които купуват евтини билети и ги продават на десеторно по-високи цени впоследствие). По този начин цените наистина достигат космически суми, но в своя защита платформата Ticketmaster твърди, че в крайна сметка тези (повече) пари отиват при музикантите и  техния екип (както и при компанията, която ги продава, разбира се), а не при черните търговци.

И така ценовият хаос става пълен. Rolling Stone се свърза със суперзвездата и направи интервю с него по темата (то е свързано и с новия му албум с кавъри на соул хитове “Only The Strong Survive”). В интервюто Шефът казва, че обикновено се опитва да продава билетите за концертите си малко под пазарната им стойност“. Близо 50 години е постъпвал по този начин. Този път обаче е решил да действа “като всички останали“. Ето и точните му думи:

Досега винаги съм действал простичко. Казвам на моя екип – проверете по колко вървят билетите в момента. За моето турне искам цените да са малко по-ниски. И те отиват и го правят. Досега винаги е било така. Вече 49 години. Винаги досега сме били под пазарната стойност. Харесваше ми, супер е за феновете. Този път обаче казах на мойте хора следното: ‘Вижте, станахме на по 73 години. Всички са тук. Постъпете така, както правят всички останали, моите колеги музиканти. И те го направиха.”

Независимо от тези думи обаче, големият музикант признава, че „купуването на билети в днешно време е станало много объркващо за феновете и за музикантите“.

В крайна сметка повечето от нашите билети са абсолютно достъпни. Да, винаги има едни билети, които ще се оскъпят значително в даден момент. Брокерът на билети или някой друг ще вземат тези пари. В този случай аз си казах – хей, защо пък този път парите да не отидат при хората, които се потят там на сцената в продължение на три часа всяка вечер? Знам, че подобно мнение няма да е популярно сред някои от феновете ми. Но в крайна сметка, ако някой много се оплаква – просто може да получи парите си обратно.“  

Коментар по темата направи и мениджърът на БрусДжон Ландау. Ето какво написа той за вестник New York Times:

Независимо от коментарите, че малко количество билети се продават за 1000$ и повече, средната цена на нашите билети е около 200$. Смятам, че в днешно време това е справедлива цена, срещу която ще видиш човек, който е повсеместно смятан за един от най-великите артисти на своето време“. 

 

Симеон Чешмеджиев  

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.