Брус Спрингстийн с чудесен трибют към Шейн Макгауън на концерт в Ирландия

Брус Спрингстийн и неговата група The E Street Band стартираха концерта си в Килкени (Ирландия) по впечатляващ начин. Брус направи паметен трибют към своя покоен приятел и фронтмен на The Pogues Шейн Макгауън. Шефът изпя една от най-великите песни на Шейн в началото на своя концерт – “A Rainy Night in Soho”, а публиката не спираше да го аплодира през цялото време. Респект. 

Кавърът на Брус Спрингстийн докосна много хора, но истината е, че самият той е повлиян от музиката на Шейн през годините. Когато неповторимият ирландец си отиде през ноември миналата година Брус излезе със следното съобщение:

В музиката му има страст, в текстовете му има дълбок смисъл, тази комбинация е почти ненадмината в света на рок енд рола. Само най-най-големите артисти могат да се похвалят с подобен успех. Имах щастието да прекарам малко време с Шейн и жена му Виктория последния път, когато бях в Дъблин. Той вече беше много болен, но в същото време умът и духът му не бяха засегнати. Неговата музика е вечна, тя е отвъд времето. Не знам за останалите от нас, но хората ще пеят песните на Шейн и след 100 години.

Може да видите кратки откъси с изпълнението на Брус Спрингстийн тук:

Любопитен момент е този, че “A Rainy Night in Soho” даде официален старт на концерта на Шефа и компания, но реално това не беше първата песен на Брус за деня. Няколко часа преди това, по време на саундчек на сцената, Спрингстийн зарадва феновете със солово изпълнение на песента “This Hard Land”.

The E Street Band стартираха европейската част от своето турне, като ще свирят на нашия континент до края на юли. Впоследствие те ще се завърнат в родната Северна Америка и ще продължат със стадионно турне до края на лятото.

 

Симеон Чешмеджиев

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.