Brad Whitford: Не знам дали Aerosmith ще свирят изобщо повече

Китаристът на Aerosmith Brad Whitford изрази публично съмненията си, че легендарната банда отново ще свири някога на живо. Според него основният проблем не е липсата на желание, а напредващата възраст на рокаджиите.  Brad Whitford направи коментара в интервю с блус рок китариста Joe Bonamassa (той има цяла серия от интервюта, озаглавена „Live From Nerdville“). Признанието дойде след въпрос от Joe за планираното турне в Европа на Aerosmith. Ето и точните думи на Brad Whitford: 

“Европейското турне… опитаха се да планират такова миналата година, а сега говорят за следващата година. Към момента това са празни надежди. Нищо няма да се случи още много дълго време. Понякога се чудя какво точно си мислят моите партньори [в групата], като правят такива планове. Има и още едно усложнение сега в Европа, заради Брекзит. В момента е толкова по-трудно да се извадят работни визи заради това. Това ще е истински кошмар. Честно казано, на този етап имам сериозни съмнения, дали Aerosmith изобщо ще излязат някога на сцена отново. Просто възрастта се превръща в непреодолим фактор. Това е положението.”

Можем само да се надяваме, че Brad Whitford нещо не се е събудил в настроение днес. От друга страна, редно e да отбележим очевидното: фронтменът Steven Tyler (душата и сърцето на групата) e най-възрастният и вече е на 73 години; до февруари 2022 г. всички от Aerosmith ще са навършили 70 години; различни членове на бандата имаха сериозни здравословни проблеми в последните години.

Цялото интервю може да чуете тук:

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.