Bon Jovi празнуват 40 години на сцена с новия си албум Forever

В началото на 80-те години, когато светът все още търси новия си музикален идол, Bon Jovi предлагат нещо уникално – смесица от рок, поп и хеви метъл, която звучи свежо и завладяващо.

И до днес, след 40 години на сцена и многобройни турнета, Bon Jovi продължават да радват своите фенове с нови песни и незабравими концерти. Шестнайсетият им студиен албум Forever излиза днес, 7-ми юни, и дава пример за непреклонност и постоянство, за способността да преодолееш трудностите и да излезеш по-силен.

Forever е албум на изпълнител, който има какво да празнува, но няма нужда да се доказва. В неотдавнашно интервю Jon Bon Jovi говори с голяма откровеност за изпитанията, пред които е изправен с гласа си, за операцията на гласните струни и за това, че все още не знае дали е готов да направи финален поклон пред феновете си. Проектът с 12 песни е записан за седем седмици, а синглите „Legendary“ и „Living Proof“ само за два дни.

Forever е изпълнен с радост и дори е поглед към миналото. „Living Proof“ е родословие на Джови, като е върнат характерният ефект на говорещата кутия, който прави „Livin’ On A Prayer“ толкова лесно разпознаваема. „The People’s House“ емоционално повтаря „Keep The Faith“, а великолепната „Waves“ напомня на соловия хит на Джон – „Blaze Of Glory“. Много говори това, че Джон избира да завърши албума с „Hollow Man“ – мрачно парче, което е намигване към суровата „Nebraska“ на неговия герой Брус Спрингстийн. Tежката „Living Proof“ се отличава с един от най-силните припеви на групата от години насам.

С първия си албум, озаглавен просто Bon Jovi, групата прави стъпка към световната сцена, но истинският им пробив идва със Slippery When Wet (1986). Песни като „You Give Love a Bad Name“ и „Livin’ on a Prayer“ стават химни на цяло поколение, изкачвайки бандата на върха на музикалните класации и в сърцата на милиони фенове. След този феноменален успех, Bon Jovi не спрират. Проектите „New Jersey“ и „Keep the Faith“ установяват позицията им като една от най-успешните рок-групи в света. Въпреки промените в музикалните тенденции през 90-те години, групата успява да се адаптира и да запази своята уникалност, издавайки хитове като „Always“ и „It’s My Life“.

Техният дух остава млад, а музиката им – вечно актуална. Историята на Bon Jovi е пример за всички, които и искат да превърнат своите мечти в реалност, доказвайки, че с труд и много рок-н-рол, всичко е възможно.

Новият студиен албум на Bon Jovi излиза и се разпространява на българския музикален пазар от Анимато Мюзик и Universal Music Group, с медийната подкрепа на радио Z-Rock, радио FM+ и радио Melody. Може да закупите Forever на CD и винил в онлайн магазина на MusicMall.bg.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.