Blue Öyster Cult обявиха нов албум, пуснаха и първия сингъл от него: „So Supernatural“

Легендарната група Blue Öyster Cult анонсира нов албум – Ghost Stories и сподели от него сингъла „So Supernatural“, както и датата на която да очакваме цялата колекция – 12 април.

Албумът е донякъде необичаен, тъй като е съставен от „изгубени съкровища“ от архивите на BÖC. Освен това се очертава изданието да бъде и техен финален албум, тъй като е определен от групата като „подходящ завършек на звукозаписното наследство на едно от иконичните имена в рока в последните 50 години.“

Оригиналните мастер записи са били дигитализирани, а после и преправени с помощта на инструменти с ИИ, позволяващи подобряване на звука, от Ричи Кастелано, заедно с останалите оригинални членове Ерик Блум и Доналд „Бък Дарма“ Розър, както и барабанистите Албърт Бушард и Рик Дауни (плюс допълнителни вокали, записани от Джо Бушард).

Мелодичният характер и средното темпо на „So Supernatural“ определено са отражение на класическата им ера – паралелите със Spectres (1977) са неминуеми, но минат през филтъра на лъскава, модерна продукция и допълнителен звуков слой.

Ghost Stories – съдържание:
01. Late Night Street Fight
02. Cherry
03. So Supernatural
04. We Gotta Get Out of This Place
05. Soul Jive
06. Gun
07. Shot in the Dark
08. The Only Thing
09. Kick Out the Jams
10. Money Machine
11. Don’t Come Running
12. If I Fell
13. Roadhouse Blues [Japanese Bonus Track]

Бандата описва процеса по създаването на Ghost Stories като „де-миксиране“ и „ре-миксиране“, продуценти на което са били Стив Шенк и Кастелано. Макар в основата си 12-те песни да са оригинални записи, направени между 1978 и 1983, изданието включва и студийния запис от 2016 на „If I Fell“, както и единственият известен запис на ключовия им концертен кавър на „Kick Out the Jams“ на MC5.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.