Барабанистът на Stone Sour се присъединява към групата на Джери Кантрел

54-годишният барабанист на Stone Sour и Ministry Рой Майорга се присъединява към групата на Джери Кантрел (фронтмен на Alice In Chains) за нейното лятно турне в Северна Америка. То е доста голямо, като хедлайнер на турнето са Bush.

Очаква се турнето да стартира на 26 юли в Бенд, щата Орегон и да приключи на 15 септември в Лос Анджелис, Калифорния. Друга група, която ще е съпорт на очертаващите се интересни концерти, е Candlebox.

Рой Майорга побърза да се похвали във Фейсбук с предстоящото събитие. Ето какво сподели той в поста си:

“Страшно се вълнувам, че това лято заминавам на турне с Джери Кантрел, като ще бъдем съпорт група за Bush и тяхното турне ‘Loaded: The Greatest Hits’. Това означава, че ще си взема лека почивка от Ministry, но със сигурност ще се завърна по някое време. Нямам търпение да покуфеем заедно това лято!”

Хубава новина, радваме се за Рой Майорга. В същото време ще очакваме и завръщането му в Ministry, тъй-като Ал Юргенсен ни е обещал един последен албум на групата, който да е най-добрият за последните 20-30 години.

Рой Майорга се присъедини към Stone Sour през 2006 година и беше тур барабанист за Hellyeah след смъртта на Вини Пол Абът (Pantera) през 2018 г. Преди пет години пък той свири в соловия албум на китариста на Lamb of God Марк Мортън. Рой Майорга участва и в последните два албума на Ministry и е на турнета с групата от 2021 г.

Последният солов албум на Джери Кантрел “Brighten” излезе през 2021 г. Това беше първи музикален проект за него извън работата му с Alice In Chains от 19 години насам.

 

Симеон Чешмеджиев

  

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.