Атом Инкогнито посрещнаха пролетта с нов албум

Атом Инкогнито пуснаха втория си албум – ПРИЗРАЦИ ОТ МИНАЛОТО. Предварително загатнат с песните „Се/кунда“ и „Винаги по лице“, колекцията разказва как миналото ни не трябва да ни определя.

Историята на Андон Райчев (вокал, китара), Иво Нонов (китара) и Георги Ковачев (китара) започва с трансформация. През 2019 тримата остават сами в групата Artificial Lungs и скоро след това започват да композират албума ЗЕМЯ, с гост-участието на Виктор Маринов на барабани. Естественото продължение не се случва по план – следват няколко години на безуспешно търсене на постоянен барабанист, а демотивацията почти ги отказва изцяло от идеята.

Въпреки турбуленцията, желанието за създаване на музика надделява и през 2023 започват записите на втори албум. Наред с това се заражда идеята за обособяване на този състав като нещо ново, различно и самостоятелно – Атом Инкогнито. През март 2024-та албумът ЗЕМЯ е преиздаден с нова визия, а триото продължава музиката си точно от там, където е приключил първият им албум.

ПРИЗРАЦИ ОТ МИНАЛОТО е логично продължение на ЗЕМЯ и разказва чрез текстовете на песните и музикалните си препратки своеобразна история за това как миналото е неизбежен, но невинаги определящ фактор.

Следете Атом Инкогнито в YouTube | Facebook | Instagram | Spotify | BandCamp.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.