Алтернативният рок проект Scotopia дебютира със сингъл, видео и албум

Scotopia е първата доза свеж въздух за 2023 на българската алтернативна рок сцена, а днес е премиерата на „Stockholm“ – първия официален сингъл на триото с любопитно име, оголен гръндж звук и пипнати рифове.

Scotopia са Пламен Михайлов (вокали и китара), Михаел Найденов (барабани) и Йордан Паунов (бас), които създават групата преди десет години и постепенно я превръщат от неангажиращо хоби между приятели в безапелационен победител в рок конкурса „Силата на неизвестните“ през 2021. С първото място се ражда и „Thumbsucker“ – първият сингъл, записан от фронтмена на Оdd Crew Васко Райков, като награда от конкурса.

Вдъхновени от класическия гръндж звук, но упорито затвърждаващи собствения си оригинален саунд, с над 20 авторски песни, концерти и записи в България, както и в Woodway Studio, Австрия, след безброй репетиции, триото продължава да работи усилено върху нови парчета и най-после е готово с дебютен сингъл, видео и албум.

Днес Пламен, Михаел и Йордан за първи път пускат фенове зад завесите на своя тесен приятелски кръг и представят уверено първата си песен с видео в официалния YouTube канал на Scotopia. „Stockholm“ е sneak peak от дебютния им албум Cimmerian Red и изключително любима на тримата песен, свирена и доразработвана с месеци, за да се превърне в песента, на която групата винаги разчита да открие репетициите и концертите си.

„Stockholm“ е творчески опит да се осъзнаят двусмислените и често лицемерни, отношения между хората и фикс идеята, че нещо може да бъде изключително важно, в контраст с неспособността на човек да жертва себе си именно в името на това нещо.

Видеото към песента, заснето през октомври 2022 от Петър Димов-Българевеца, по идея на бандата, е вдъхновено от филма „Down By Law“ на Джим Джармуш – абсолютна черно-бяла класика за трима неприспособими аутсайдери.

Вече част и от независимото обединение на български артисти Projector Plus, Scotopia се движи със забележителен ентусиазъм, подготвяйки се за още много концерти у нас и в чужбина, за още записи, още песни и албуми и още много, много репетиции. Cimmerian Red се материализира тази пролет, а амбициозните планове на триото включват и премиера на живо на дебютния албум още следващия месец на клубен гиг в София.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.