Аксел Роуз се обяви срещу дроновете на концертите на Guns N’ Roses

Нелегалните продажби на всякакви дреболии по време на рок концертите (а и не само) са практика от много години (знаменца, свирки, шапки, неофициален  мърчъндайз), с която май повечето хора отдавна сме свикнали. От известно време насам обаче има нещо ново на големите концерти, което сериозно дразни някои от музикантите – използването на дронове за пиратски записи на концерти или просто за лично удоволствие. Оказва се, че тази практика си има солиден противник в лицето на фронтмена на Guns N’ Roses – Аксел Роуз.

Един от най-великите рок гласове в историята използва личния си профил в Туитър за да помоли хората да спрат да използват дронове по време на концертите на Guns. По думите му това е ужасно разсейващо и дразнещо за музикантите на сцената, а и за феновете. Ето какво написа Аксел:

Напоследък имахме няколко дрона по време на концерт. Миналата вечер (Gold Coast Australia) вероятно беше най-дразнещия случай. Определено ме разсейваше. Някой беше решил, че е добра идея да ни снима просто ей така, но после приближи до сцената, а накрая се качи и на самата сцена. Хората се вбесиха. Колкото и някой да се забавлява с това, ти всъщност се опитваш да останеш фокусиран и да си свършиш работата възможно най-добре, да дадеш на феновете това, за което те са дошли. Разбираме, че е забавно да си имаш собствено пиратско видео от наш  концерт, но ще сме много благодарни ако хората мислят малко повече за феновете и за самата група на сцената. Играйте си с играчките някъде другаде!

Наскоро Guns N’ Roses пуснаха на пазара огромно издание с албумите Use Your Illusion I и II, в което има общо 96 песни. Сред тях е нова версия на парчето “November Rain” (с оркестър). В едно от последните си интервюта китаристът Слаш каза, че следващата година групата ще работи върху нов албум. Стискаме палци. И без дронове, моля.

 

Симеон Чешмеджиев

 

 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.