Аксел Роуз, Били Корган и Аланис Морисет изпратиха Лиза Мари Пресли

Изключително стилна и красива церемония изпрати дъщерята на Елвис Пресли – Лиза Мари Пресли, която почина на 12 януари на 54 годишна възраст. Сред поканените на траурното събитие бяха Аксел Роуз (GNR), Аланис Морисет и фронтменът на The Smashing Pumpkins Били Корган. Церемонията се състоя вчера в уникалното семейно имение на Елвис – Грейсленд.

Аксел Роуз e дългогодишен и близък приятел на Лиза Мари и нямаше как да не произнесе слово, преди да изпълни песента “November Rain” на пиано. В трогателната си реч той каза следното:

Лиза обичаше семейството си много и пазеше със зъби и нокти наследството на баща си Елвис. Тя беше красива и добра душа и беше невероятно горда с баща си и с неговите многобройни постижения, мястото му в рок музиката и американската и световната история.”

Тук може да видите и чуете изпълнението на Аксел:

Малко преди това Били Корган откри живите изпълнения с акустичната балада на Smashing Pumpikns “To Sheila” от албума “Adore” (1998). Аланис Морисет също се представи на мнoго високо ниво и направи разтърсващо изпълнение на песента “Rest” (всички песни може да чуете и видите от горния линк). За първи път тя я изпя през 2017 г. на погребението на Честър Бенингтън от Linkin Park. Иначе парчето излезе официално през 2021 г. за Световния ден за психичното здраве.

Освен прекрасните изпълнения на тримата големи музиканти, на церемонията чухме още речи от Присила Ан Пресли, бившата съпруга на Елвис, която рецитира поема на една от внучките си. Говориха още Джери Шилинг – бизнес партньор на Елвис и Бен Смит-Петерсен, който е женен за дъщерята на Лиза МариРайли Киоу.

Лиза Мари Пресли ще бъде погребана в имението Грейсленд до нейния син – Бенджамин, който се самоуби през 2020 г.

 

Симеон Чешмеджиев 

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.