AC/DC с премиера на видеото към песента “Witch’s Spell”

Едни от най-големите в рока – австралийците AC/DC пуснаха дългоочаквания клип към песента “Witch’s Spell”, която е част от последния им студиен албум “Power Up” (2020). Видеото е режисирано, мастерирано и анимирано от Wolf & Crow. За целта са ползвани кадри с музикантите, заснети от Clemens Habicht. Парчето е класическа AC/DC песен – надъхваща, ритмична, мелодична, с уникални китари в нея, а клипът е с леко мистична и мрачна визия (все пак заглавието на песента се превежда като “заклинанието на вещицата“). Може да го видите тук:

Песента е част от 17-я студиен албум на легендарната група, който те записаха с продуцента Brendan O’Brien във Ванкувър през 2018 г.

Албумът “Power Up” дебютира под номер едно в няколко държави с излизането си: Съединените щати, Великобритания и Австралия. Вероятна причина за това (освен, че е много добър) е и завръщането на запазената марка на групата – кресливия вокалист Brian Johnson в основния състав. Това се случи, след като Johnson в продължение на няколко години имаше сериозни проблеми със слуха (след инцидент по време на рали, другата му голяма страст) и дори беше застрашен от оглушаване. За наша радост това не се случи, а звездата успя да намери технологично решение на своя проблем, като за целта започна  сътрудничество с основателя на компанията Asius TechnologiesStephen Ambrose. Докато учени и медици търсеха изход от ситуацията, към групата се присъедини фронтменът на Guns’ N RosesAxl Rose, който помогна на австралийците да завършат световното си турне “Rock or Bust”.

Brian Johnson ще публикува автобиографията си на 26 октомври. Повече за нея тук.

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.