AC/DC готвят голям анонс за понедeлник, 12 февруари

AC/DC подготвят голям анонс за идния понеделник и за целта на официалния сайт на групата се появи специален таймер, който изтича точно тогава. Това е 12 февруари, ако още не сте го сметнали. Повечето фенове спекулират, че най-вероятно групата ще обяви турне, а това би било огромна новина, като се има предвид, че последното такова беше през 2016 година, при това с Аксел Роуз, а не с Браян Джонсън. 

AC/DC не се шегуват и атакуват всичките си канали в социалните мрежи с предстоящия анонс. Кратък и надъхващ тийзър се появи в официалния канал на групата в “Х”. Общото между всички анонси е, че навсякъде изскача надписа “Are You Ready?”, което в превод е Готови ли сте?“, като в същото време е и култово парче от албума “The Razors Edge” (1990).

Вчера се появи и кратко клипче, което съдържаше числото “5” в себе си. Това наведе на мисълта, че голям анонс се задава след 5 дни.

Няма какво да се лъжем – AC/DC са в подем.

Първият концерт на бандата от 7 години насам на фестивала Power Trip вля нови сили в австралийските рокаджии и изглежда, че те най-сетне са готови за нещо по-голямо. Точно какво – ще разберем в понеделник (надяваме се). В същото време изпълнението през октомври 2023 беше просто един самостоятелен концерт. Групата не е била на редовно турне от 2016 г. насам.

На Power Trip великаните свириха в състав: Браян Джонсън (вокали), Енгъс Йънг (соло китара), Стиви Йънг (ритъм китара), Клиф Уилямс (бас) и Мат Лог (барабани). Класическият барабанист на групата Фил Ръд се завърна в състава за последния им албум (“Power Up” от 2020), но не свири с тях на Power Trip. Към момента не е ясно дали Ръд би се присъединил към групата за потенциално турне. През 2016 г. той обяви, че приключва с големите концерти. Турнето тогава беше с Аксел Роуз (Guns N’ Roses), защото вокалистът Браян Джонсън имаше огромен проблем със слуха и не беше изобщо ясно дали някога ще може да пее на голямата сцена отново. Джонсън обаче имаше късмет и успя да пребори този проблем, като към днешна дата пее благодарение на  устройство, изработено специално за него.

Чакаме повече подробности в близките дни.

 

Симеон Чешмеджиев  

  • Регистрация
Устойчивост на паролата Very Weak
Забравена парола? Моля, въведете потребителско име или имейл. Ще получите линк за създаване на нова парола.
Ние не споделяме личните ви данни с никого.